Acasă » Interes general » BCR explorează producția de energie fotovoltaică pe acoperișurile sediilor sale

BCR explorează producția de energie fotovoltaică pe acoperișurile sediilor sale

energynomics

Banca Comercială Română (BCR) ia în considerare producția de energie fotovoltaică pe acoperișurile sediilor pe care le deține și a cerut proprietarilor clădirilor închiriate să renunțe la furnizorii de energie convenționali în favoarea celor care livrează mai multă energie regenerabilă, a declarat Andrei Nae, Expert Sustenabilitate la BCR.

„Noi lucrăm în clădiri închiriate și am ales clădirile certificate ca fiind eficiente energetic. Pentru sediile din țară, am cerut proprietarilor să schimbe contractele de furnizare de electricitate și să se asigure că există o pondere cât mai mare de energie din surse regenerabile. La sfârșitul lui 2023, am ajuns ca aproximativ 90% din electricitatea utilizată pentru consumul propriu să fie din surse regenerabile și explorăm posibilitatea de a produce curent pe sediile pe care le avem în proprietate”, a afirmat Nae, cu ocazia conferinței “Digitalizare și eficiență energetică – Oradea”, organizate de Energynomics, împreună cu Camera de Comerț Italiană pentru România – CCIpR.

Totodată, banca intenționează să achiziționeze mai multe mașini electrice pentru flota proprie.

Pentru 2026, BCR și-a propus ca 25% din portofoliul de credite corporate să fie destinat finanțărilor verzi.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI ANDREI NAE

„Credem în acest obiectiv prin prisma faptului că este trasat prin directive europene transpuse și în legislația națională. Ne uităm și la proiecția privind evoluția capacității de producere a energiei din surse regenerabile, care, cel puțin pe partea de surse solare, are o creștere accelerată și este estimată să crească de peste șase ori până în 2030”, a adăugat Nae.

Conferința “Digitalizare și eficiență energetică – Oradea” a fost organizată de Energynomics, împreună cu Camera de Comerț Italiană pentru România – CCIpR, și cu sprijinul partenerilor noștri: ADC, BCR, Celestica, CRC Energy, Datacor, Fortza.ro, ICAP CRIF, Intesa Sanpaolo Bank, Photon Energy, Polytrade Global, Unicredit Bank, WALDEVAR Energy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *