Acasă » Regenerabile » BCR are o soluție de finanțare exclusivă pentru prosumatori

BCR are o soluție de finanțare exclusivă pentru prosumatori

9 noiembrie 2023
Regenerabile
energynomics

BCR a elaborat o soluție de finanțare dedicată exclusiv companiilor care derulează proiecte de producere a energiei din surse regenerabile destinate autoconsumului.

„Noul produs este mai simplu și include o perioadă extinsă de finanțare. Valoarea finanțării poate ajunge la 85% din valoarea de achiziție a terenului și a costurilor de execuție a proiectului, inclusiv costurile din contractul de racordare sau costurile de dezvoltare”, a declarat Cristina Sima, Manager Finanțare Sustenabilă, Departament Sustenabilitate, BCR, la conferința „Digitalizare și eficiență energetică – Cluj-Napoca”, organizată de Energynomics.

Alte condiții generale de finanțare vizează utilizarea energiei produse, aceasta trebuind să fie utilizată în proporție de cel puțin 50% pentru asigurarea consumului propriu al beneficiarului.

DESCARCĂ PREZENTAREA CRISTINEI SIMA

Maturitatea acestei scheme de finanțare, inclusiv perioada de grație, este de 8-10 ani, în funcție de capacitatea proiectului, iar perioada de grație este de până la 12 luni.

Produsul este destinat proiectelor cu o capacitate instalată de peste 400 kW pe amplasament. Pentru proiectele cu o capacitate instalată de până la 400 kW pe locație de consum, s-a implementat un flux simplificat referitor la aprobare și documentația aferentă.

Una dintre condiții se referă și la beneficiarul final, acesta trebuind să fie o companie care să fi avut activitate continuă în ultimele 24 de luni. Totodată, echipamentele finanțate vor constitui garanția băncii.

Conferinţa „Digitalizare și eficiență energetică – Cluj-Napoca” a fost organizată de Energynomics cu sprijinul partenerilor ADC, BCR, Elgeka Ferfelis, EnergoBit, Kawasaki Gas Turbine, Noark, Parapet, Photon Energy, Volt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *