Acasă » Interes general » Mediu » BASF și Tenova au încheiat un acord de colaborare pentru reciclarea bateriilor litiu-ion

BASF și Tenova au încheiat un acord de colaborare pentru reciclarea bateriilor litiu-ion

7 martie 2023
Mediu
energynomics

BASF, un producător de top de materiale pentru baterii, a încheiat un acord de colaborare pe termen lung cu Tenova Advanced Technologies (TAT) din Yokneam, Israel, pentru o fabrică prototip de reciclare a bateriilor, în Schwarzheide, Germania.

Ambele companii au convenit să optimizeze împreună procesul de reciclare hidrometalurgică, valorificând procesul nou al TAT pentru recuperarea și producerea litiului, care include extracția cu solvent cu litiu (LiSX) și electroliza litiului (LiEL).

Activitățile de dezvoltare a procesului includ campanii pilot la centrul de cercetare și dezvoltare al TAT și proiectarea și fabricarea unei fabrici prototip, care va fi operată la unitățile BASF din Schwarzheide, Germania. Pornirea uzinei prototip este planificată pentru sfârșitul acestui an.

„Suntem mândri să aducem expertiza și tehnologiile noastre inovatoare în această acțiune de colaborare cu BASF, pentru reciclarea bateriilor scoase din uz. Acesta va fi un proces de reciclare care va demonstra recuperarea eficientă a metalelor și producerea de săruri de litiu pe baza extracției cu solvenți”, a spus Irad Rekem, Director General TAT.

„Folosirea metalelor reciclate pentru producerea de noi materiale pentru baterii poate reduce impactul emisiilor de CO2 generate de baterii cu aproximativ 25%, în comparație cu utilizarea metalelor aflate la prima utilizare (virgine)”, a declarat Daniel Schönfelder, Senior Vice President Battery Base Metals and Recycling în cadrul BASF.

„Vom asigura un ciclu de viață complet, de la bateriile scoase din uz până la producția de baterii noi. În același timp, vom asigura o amprentă de CO2 excepțional de scăzută pentru metalele cheie necesare pentru a satisface cererea în creștere pentru mobilitatea electrică. Colaborând cu Tenova, putem evalua noi abordări pentru optimizarea continuă a procesului de reciclare.”

TAT face parte din Tenova, o companie globală specializată în soluții durabile pentru tranziția ecologică a industriei metalelor și are, de asemenea, o mare experiență în hidrometalurgie și tehnologii de proces specifice proiectelor.

Pornirea și funcționarea cu succes a fabricii prototip reprezintă o etapă importantă în strategia BASF de a-și crește amprenta în reciclarea și recuperarea metalelor valoroase, inclusiv nichel, cobalt și litiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *