Acasă » Interes general » Barcelona va interzice circulaţia maşinilor vechi până în 2019 din cauza poluării

Barcelona va interzice circulaţia maşinilor vechi până în 2019 din cauza poluării

10 martie 2017
Interes general
energynomics

Barcelona va interzice proprietarilor să circule pe străzile oraşului în timpul zilelor lucrătoare cu maşini mai vechi de 20 de ani, pentru a diminua  cu 30% emisiile provenite din trafic. Legea va intra în vigoare în ianuarie 2019 şi va acoperi oraşul Barcelona alături de alte 39 de municipalităţi, informează The Guardian.

Potrivit guvernului catalan, interdicţia se va aplica șoferilor care circula cu mașini înmatriculate mai devreme de luna ianuarie 1997 și autoutilitarelor înmatriculate înainte de octombrie 1994. „Scopul nostru este să reducem emisiile cu 10% în următorii cinci ani și să atingem gradual nivelul de emisii propus de OMS. În același timp, dorim să adoptăm mai multe astfel de măsuri pentru a întruni țintele propuse de UE înainte de 2020”, au declarat reprezentați din Consiliul Municipal.

Deși legea va intra în vigoare peste doi ani,  începând cu 1 decembrie 2017, șoferii nu vor mai putea conduce aceste mașini în timpul perioadelor cu grad ridicat de poluare, potrivit sursei citate.

Cu această lege, autoritățile speră ca în 15 ani să reducă nivelul emisiilor cu 30%. Potrivit consiliului municipal, legea vizează aproximativ 100.000 de mii de mașini, și circa 22.000 de mii de camionete.

La sfârșitul anului trecut autorităţile din Madrid, Paris, Mexico City și Atena si-au propus să interzică până în anul 2025 automobilele și autoutilitarele diesel din centrele orașelor lor, mai scrie The Guardian.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.