Acasă » Regenerabile » Bankwatch lansează un apel pentru studiul privind potențialul energetic din Motru

Bankwatch lansează un apel pentru studiul privind potențialul energetic din Motru

11 ianuarie 2022
Regenerabile
Energynomics

Pentru a susține autoritățile locale în tranziția energetică prin înlocuirea actualului sistem ineficient, Asociația Bankwatch România deschide un apel pentru consultanță pentru realizarea unui studiu privind potențialul local de energie regenerabilă, care să identifice soluții fezabile de încălzire în Motru.

Orașul Motru se află în apropierea minelor de lignit ale Complexului Energetic Oltenia și va fi una dintre cele mai afectate de viitoarea decarbonizare. În Motru, multe gospodării folosesc rețeaua centralizată de încălzire care este alimentată cu lignit. Restul gospodăriilor au trecut în mare parte la centrale termice individuale pe gaz, iar altele folosesc lemne și/sau cărbune pentru încălzire în sobe poluante învechite. Orașul Motru se confruntă cu o situație dificilă și în furnizarea energiei termice. Avariile sunt tot mai dese, iar recent toți locuitorii conectați la sistemul centralizat au rămas fără căldură în case.

Experți și companii în domeniul energiei durabile, cu experiență în inginerie sau similar. Aceștia ar trebui să aibă cunoștințe extinse în sectorul încălzirii și a surselor de energie regenerabilă și cel puțin 10 ani de experiență profesională în această zonă. Sunt necesare cunoștințe excelente de engleză. Cunoștințe sau experiență anterioară specifică României sau regiunii Europei Centrale-Est este benefică.

Solicitanții trebuie să își trimită ofertele până pe 7 februarie.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.