Acasă » Electricitate » Badea: Hidroelectrica s-ar putea extinde pe piețe externe

Badea: Hidroelectrica s-ar putea extinde pe piețe externe

13 noiembrie 2017
Electricitate
Energynomics

Hidroelectrica urmărește o posibilă extindere pe piețele externe şi ia în calcul posibilitatea achiziţiei unor proiecte de producţie a energiei regenerabile, a declarat directorul general al companiei, Bogdan Badea.

Acesta precizează că o altă opţiune este diversificarea activităţii, fiind chiar luată în calcul inclusiv achiziţia de active de la UCM Reşiţa. luăm în calcul să ne extindem în afara ţării. Pentru noi este o prioritate. Deja am demarat o acţiune de actualizare a planului de afaceri al Hidroelectrica. Dorim să corelăm listarea companiei şi cu ideea de investi în afară, de a ne extinde pe plan regional sau chiar mondial experienţa”, a declarat Badea, citat de News.ro.

”Sunt foarte multe oportunităţi în afara ţării”, precizează oficialul Hidroelectrica. ”Vrem să ne aliniem la mentalitatea companiilor din afara ţării. Nu s-a luat încă o decizie, suntem în faza de analiză. Vrem să vedem ce oportunităţi sunt şi, după o analiză internă, o să luăm o decizie”, a menţionat Bogdan Badea.

În ceea ce priveşte modul în care compania se va extinde în afara României, el spune că nu este exclusă nicio variantă. ”Fie achiziţionăm, fie dezvoltăm capacităţi de producţie de energie din surse regenerabile, parcuri fotovoltaice sau eoliene. În egală măsură ne gândim şi la o diversificare a portofoliului de activităţi, de la o integrare pe verticală a companiei. Ne uităm şi la partenerii noştri tradiţionali, UCM Reşiţa. Fiind pentru noi un furnizor important de echipamente şi servicii, nu excludem ca anumite activităţi care se dovedesc profitabile să intre în portofoliul Hidroelectrica”, a mai spus Badea.

UCM Reşiţa a fost administrată judiciar de Remus Borza, acelaşi avocat care a scos şi Hidroelectrica din insolvenţă. Compania a realizat în primele nouă luni ale anului un profit brut de 1,19 miliarde lei, raportat la o cifră de afaceri de 2,41 miliarde lei. De asemenea, Ministerul Energiei a pregătit un proiect de lege de prin care vrea să listeze 10% din societate.

În anul 2016, Hidroelectrica a înregistrat un profit net de 1,36 miliarde lei, raportat la venituri totale de 3,39 miliarde lei.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.