Acasă » Interes general » Mediu » Autoturismul electric Apple va fi lansat în 2019

Autoturismul electric Apple va fi lansat în 2019

28 septembrie 2015
Interes general
energynomics

Autoturismul electric Apple va urma în curând gamei de telefoane, computere și alte gadget-uri ale companiei americane. Deși există știri referitoare la lansarea noului autoturism încă de anul trecut, în sfârșit s-a dezvăluit o dată certă: mașina va fi lansată în 2019, potrivit unui raport al Wall Street Journal.

Proiectul Titan – responsabil pentru proiectarea și dezvoltarea mașinii – este pe cale să-și tripleze forța de muncă la 1.800 de persoane. Acest lucru vine după ce echipei Apple li s-au adăugat veterani ai industriei auto, inclusiv Jamie Carlson, care a fost anterior inginer senior la Tesla, conform wired.co.uk.

Deși Apple a angajat experți pentru a construi o mașină fără șofer, modelul care va fi lansat în 2019 nu este de așteptat să fie autonom. Dar ne putem aștepta să reflecte cercetarea extensivă a Apple în domeniul bateriilor, senzorilor și design-ului. Apple nu a oferit încă vreun comentariu referitor la mașină, care ar putea semăna cu un minivan, în conformitate cu rapoartele inițiale cu privire la proiect.

Autoturismul se va alătura unei serii noi de mașini electrice, care sunt susceptibile de a fi pe piață până în 2019. Competiția va fi formată din mai multe modele, inclusiv ale Tesla, Nissan și Toyota, care produc în prezent mașini electrice bine-cunoscute. În luna martie, Richard Branson a anunțat că Virgin a angajat „echipe” care lucrează în prezent la mașini electrice. Și alte companii au dezvoltat versiuni electrice ale unor mașini populare, inclusiv Porsche, Audi si Chevrolet.

Incursiunea Apple în industria auto nu este ceva nou. Anul trecut compania a lansat CarPlay, o interfață iPhone, care este disponibilă pentru BMW, Ford și Honda, printre altele. Dar în timp ce intrarea Apple și Google în industria auto va stimula inovarea, companiile auto sunt, de asemenea, îngrijorate că vor fi lăsate în urmă.

„Este exact ceea ce industria avea nevoie: un intrus perturbator,” spune Sergio Marchionne, CEO al Fiat Chrysler, citat de Bloomberg. „Este un lucru bun, dar atunci când ești unul din cei a căror viață va fi perturbată de asta, atunci nu aștepți cu nerăbdare un astfel de eveniment.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *