Acasă » Electricitate » Autobuze electrice cu încărcătoare ABB la Suceava

Autobuze electrice cu încărcătoare ABB la Suceava

26 ianuarie 2021
Electricitate
energynomics

ABB a furnizat Municipiului Suceava treizeci de stații de încărcare de tip Terra 54 HV de 50 kW, precum și treisprezece stații de încărcare de 150 kW, pentru alimentarea flotei de autobuze electrice. Suceava devine astfel unul dintre primele orașe din România care instalează terminale de autobuz echipate cu încărcătoare ABB pentru vehicule grele, anunță compania.

Suceava este unul dintre orașele care s-au orientat proactiv spre adoptarea mobilității electrice urbane, alimentând autobuzele electrice cu încărcătoarele rapide ABB Vehicle Heavy (HVC) și Terra 54 HV DC. Încărcătoarele de tip Terra 54 HV vor furniza energia electrică pentru încărcarea peste noapte a autobuzelor, în timp ce încărcătoarele de 150 kW vor asigura încărcarea rapidă a autobuzelor pe timpul zilei, la depou. HVC-urile oferă o putere mare de încărcare, asigurând astfel disponibilitatea maximă a vehiculului.

Soluția ABB instalată la Suceava oferă interoperabilitate, fiind compatibilă cu autobuzele furnizate de diferiți producători. Soluția se caracterizează, de asemenea, prin înaltă performanță și longevitate, precum și prin simplitatea instalării și eficiență, datorită ușurinței cu care se conectează la rețea. Încărcătoarele sunt deja echipate pentru a susține viitoarele autobuze electrice cu capacități de încărcare de 920 VDC. Aceste caracteristici au fost utilizate cu succes de ABB în alte țări din Europa, cum ar fi Germania, Suedia și Franța.

Încărcătoarele electrice pentru autobuze provin de la fabrica ABB din Italia. ABB, împreună cu liderul de proiect, Loial Impex SRL, a finalizat cu succes instalarea și punerea în funcțiune a echipamentelor la timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.