Acasă » Petrol și Gaze » Au fost emise ultimele ordine de începere a lucrărilor pentru Ungheni-Chișinău

Au fost emise ultimele ordine de începere a lucrărilor pentru Ungheni-Chișinău

3 mai 2019
Petrol și Gaze
Bogdan Tudorache

Compania Vestmoldtransgaz a emis joi ultimele trei ordine de începere a lucrărilor aferente realizării gazoductului Ungheni-Chișinău, aferente loturilor 1-3, care prevăd construcția unor conducte cu o lungime totală de circa 94 de km.

Societatea Națională de Transport Gaze Naturale (SNTGN) Transgaz SA, companie aflată în portofoliul Ministerului Economiei, a semnat săptămâna trecută contractele de achiziție de lucrări aferente realizării gazoductului Ungheni-Chișinău.

SNTGN Transgaz SA derulează această investiție prin Vestmoldtransgaz, operatorul de gaze naturale din Republica Moldova care a fost privatizat în anul 2018 către Eurotransgaz, filiala din Republica Moldova a SNTGN Transgaz SA.

Realizarea proiectului Ungheni – Chișinău, declarat de interes național în Republica Moldova, presupune construirea unei conducte de transport gaze naturale în lungime de 120 km, trei stații de predare a gazelor naturale (două în Chișinău și una în Ungheni) şi dotarea centrului de dispecerizare și dirijare de la Ghidighici. Rețeaua de transport gaze naturale pe ruta Ungheni – Chișinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iași – Ungheni – Chișinău.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *