Acasă » Regenerabile » Atu Tech triplează investițiile în sisteme fotovoltaice la peste 1 mil. euro

Atu Tech triplează investițiile în sisteme fotovoltaice la peste 1 mil. euro

4 mai 2023
Regenerabile
energynomics

Atu Tech (a2t.ro), magazin online de produse de securitate și importator român de echipamente de securitate, a alocat, în 2023, investiții de peste 1 milion de euro în dezvoltarea celei mai noi categorii de produse din portofoliu, sisteme fotovoltaice. Compania triplează, astfel, investițiile inițiale în categorie și estimează că 15% din vânzările din 2023 vor fi generate de panouri fotovoltaice, produse și accesorii complementare.Deși a introdus aceste tipuri de produse în portofoliu abia la începutul anului 2022, Atu Tech a închis 2022 cu o pondere de aproape 10% în vânzări generată de sistemele fotovoltaice, această categorie de produse având una dintre mai accelerate evoluții din istoria companiei.

Investițiile în noua gamă au loc în contextul creșterii cererii pentru sisteme fotovoltaice, atât pentru sisteme complete off-grid sau on-grid, cât și pentru echipamente și accesorii de instalare.

„Am ales să facem o astfel de investiție ca urmare a cererii mari pentru sisteme fotovoltaice. Dacă, la finalul lui 2022, aveam aproximativ 250 de repere listate, în prezent am diversificat oferta, și oferim peste 600 de produse care acoperă un spectru cât mai mare din cerere. În plus, anul acesta, am pus accent și pe structura de montaj a panourilor fotovoltaice și am adus echipamente care ușurează munca instalatorilor. Folosind aceste echipamente, colaboratorii noștri eficientizează cu până la 40% din timpul de instalare”, spune Sorin Felea, director Atu Tech.

„Mai mult, am renegociat taxele de transport și am reușit să livrăm produsele cu 20% mai ieftin decât în 2022. Oferim livrare paletizată la un cost foarte bun și într-un timp foarte scurt pentru produsele din stoc. Iar odată cu îmbunătățirea logisticii, oferim și panouri la bucată, cumpărătorii putând achiziționa acum numărul exact de panouri pentru proiectele lor”.

În ceea ce privește sistemele achiziționate de utilizatorii individuali, cel mai bine vândute sunt sistemele complete, cu o putere instalată de 5-8 KW, cu montajul inclus, de regulă, pe acoperișul clădirilor. De asemenea, se vând cel mai bine produsele de la branduri cunoscute și care au un preț competitiv care ajunge, în medie, la aproximativ 1.000 – 1.200 de euro / KW instalat.

Pentru segmentul de business, sunt achiziționate, de regulă, echipamente pentru proiecte mari, pentru fabrici sau parcuri fotovoltaice. Sunt solicitate produsele de calitate superioară, care oferă toate specificațiile necesare, preferate fiind panourile fotovoltaice de dimensiuni mai mari, cum sunt cele  545W si 655W.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *