Acasă » Interes general » Atos compensează 100% din emisiile sale de carbon printr-un program global de parcuri eoliene

Atos compensează 100% din emisiile sale de carbon printr-un program global de parcuri eoliene

24 aprilie 2019
Interes general
energynomics

Atos anunță că a reușit să compenseze 100% din emisiile sale de CO2 în întreaga lume în 2018, printr-un program dedicat parcurilor eoliene. În plus, față de compensarea emisiilor din centrele sale de date, pe care a îndeplinit-o începând cu 2014, Atos menționează că, în prezent, programul include și compensarea emisiilor de carbon produse de birourile sale și călătoriile de business. Această inițiativă face parte din programul global de mediu al Atos, parte din planul strategic Advance 2021.

Pentru a-și compensa emisiile de CO2 din toate activitățile sale, Atos a investit în trei parcuri eoliene situate în India. Proiectul, care a început în 2010 în trei state din India (Karnataka, Gujarat și Maharashtra), promovează utilizarea energiei regenerabile și a dus la instalarea unui număr total de 137 de turbine eoliene.

În fiecare an, cele trei parcuri eoliene produc 109,6 megawați și alimentează aproximativ 40.000 de gospodării din mediul rural. Ele îmbunătățesc capacitatea de producție a industriilor și companiilor locale și contribuie la dezvoltarea economiei indiene, prin furnizarea de noi locuri de muncă, și a inițiativelor în materie de educație și asistență medicală.

Atos sprijină demersurile companiilor de a avea operațiuni mai sustenabile. În plus, clienții Atos pot bifa cifra “zero” în rapoartele lor de emisii de carbon pentru soluțiile găzduite în centrele de date Atos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *