Acasă » Termo » În așteptarea votului de azi al primăriei, RADET susține că și-a redus pierderile

În așteptarea votului de azi al primăriei, RADET susține că și-a redus pierderile

23 august 2018
Cogenerare
Bogdan Tudorache

Astăzi consilierii primăriei Capitalei votează acordarea unor noi subvenții către RADET, în valoare de peste 80 de milioane de lei. Regia Autonomă de Distribuţie a Energie Termice (RADET) spune că pierderile din primele şase luni ale acestui an au fost mult mai mici decât pierderile înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Astfel, susţine RADET, dacă la finalul lunii iunie anul trecut erau înregistrate pierderi de 109 milioane de lei, anul acesta pierderile au fost de 0,3 milioane de lei, cu 108,7 milioane de lei mai mici. „Rezultatele financiare obţinute în primul semestru al anului curent confirmă un trend pozitiv. Eforturile susţinute şi măsurile implementate au condus la reducerea semnificativă a pierderilor – de la 109 milioane lei, înregistrate la data de 30 iunie 2017 (primul semestru al anului 2017), la doar 0,3 milioane de lei la 30 iunie 2018, astfel că aproape a fost atins echilibrul financiar”, transmite RADET.

Contactat de energynomics.ro, avocatul și practicianul în insolvență Gheorghe Piperea a declarat că RADET și-a redus cu mult pierderile, pe parcursul insolvenței. ”Pierderile au scăzut cu circa 30%”, a spus Piperea.

Regia mai arată că datoriile curente cu termen de plată depăşit au scăzut cu 2,7 milioane de lei, de la 63,8 milioane de lei înreigstrate în luna august anul trecut, la 61,1 milioane de lei înregistrate anul acesta.

De asemenea, în data de 20 august 2018, RADET înregistra către ELCEN datorii cu termenul scadent depăsit în valoare de 25,8 milioane de lei. În anul 2017, la aceeaşi dată, suma restantă către ELCEN era de peste două ori mai mare: 54,9 milioane de lei.

„Aşadar, în relaţia comercială cu ELCEN, se constată o imbunătătire netă, deficitul sezonier reducându-se cu 29,1 milioane de lei”, explică Regia, conform News.ro.

RADET estimează că în perioada sezonului rece va fi achitată integral suma restantă care se va acumula până în luna noiembrie, iar facturile lunilor de iarnă ar putea fi achitate cu aproximativ 30 de zile înaintea termenului scadent.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Un comentariu la „În așteptarea votului de azi al primăriei, RADET susține că și-a redus pierderile”

  1. Altii care ne iau de prosti ! Pierderile RADET se reduc prin ETANSAREA GAURILOR DIN RETELE DE TERMOFICARE A BUCURESTIULUI . Ori tocmai asta nu se face . 178 de milioane de euro zac in banci de pe vremea finatarii 2008=2013 primar fiind cel care le-a obtinut : SORIN OPRESCU . Acum primaria a reusit DEZANGAJAREA prin transfer in finatarea 2013-2020, Aici e vorba de plimbari contabile de bani prin conturi Luati o declarartie Mariei Mitran – directorul de resort !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.