Acasă » Electricitate » Astăzi lansăm numărul 32 al revistei Energynomics!

Astăzi lansăm numărul 32 al revistei Energynomics!

30 septembrie 2021
Electricitate
energynomics

Numărul 32 al revistei Energynomics Magazine va fi lansat joi, 30 septembrie și va fi accesibil integral online, gratuit, alături de toate celelalte numere anterioare.

ENERGYNOMICS MAGAZINE ONLINE

184 de pagini de interviuri, analize și opinii, integral bilingve, la cea mai bună calitate grafică, sunt disponibile acum pentru toți cei interesați de actualitatea industriei energetice din România. În câteva săptămâni va fi disponibilă și varianta tipărită, așa cum se întâmplă din decembrie 2013, pentru profesioniștii din industria energetică din România, managerii celor mai active companii și oficialii din autoritățile de reglementare cu atribuții în sectorul energetic.

COMANDĂ REVISTA la office @ energynomics.com

Pentru aceștia, abordăm temele de maximă actualitate, de la perspectivele investițiilor programate în Planul Național de Redresare și Reziliență, la măsurile care vor fi discutate la COP26, de la „Fit for 55”, la automatizare și digitalizare ca soluții pentru optimizarea afacerilor industriale, de la strategiile de decarbonare, la proiectele marilor companii active în România și la noul val de investiții în regenerabile.

Câteva idei din cuprins

Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei Zoltan Nagy-Bege vorbește despre liberalizarea piețelor energetice din România și insistă asupra “necesității eliminării prețurilor reglementate și a oricăror intervenții în funcționarea piețelor angro și retail, excepție făcând ajutoarele financiare și nonfinanciare acordate pentru consumatorii vulnerabili”. “Piața concurențială are nevoie de timp pentru a funcționa corect și pentru a ne arăta toate efectele benefice ale unei piețe libere, în acest răstimp orice intervenție din partea autorităților nefiind indicată”, declară Zoltan Nagy-Bege.

Marea Britanie, împreună cu Italia, vor găzdui în luna noiembrie un eveniment pe care mulți îl consideră o nouă șansă pentru a controla schimbările climatice scăpate de sub control la nivel global – Conferința ONU privind schimbările climatice din 2021 – COP26. E.S. domnul Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii în România, a prezentat unele dintre subiectele care vor fi abordate la COP26 și despre impactul anticipat al aceastora.

Interimatele din consiliile de administrație și echipele de conducere ale companiilor de stat nu par să ia sfârșit prea curând și acest lucru afectează clar aceste companii, precum și acționarii lor, bugetul de stat și economia țării, subliniează Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton București și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea. “Există companii care pot fi listate la BVB relative rapid, deoarece acestea sunt pregătite atât din punct de vedere operațional, cât și financiar, lucru care este valabil și pentru Hidroelectrica”, ne-a spus domnia sa. “Cel mai mare obstacol în această chestiune este acum legislația adoptată de Parlamentul României în august 2020 („Legea 173”), care împiedică vânzarea sau listarea activelor de stat timp de doi ani.”

Autorități și manageri, companii și experți din toate sectoarele energetice apar de asemenea în noul număr Energynomics Magazine. Între aceștia, Radu Raț, Managing director Axpo Energy Romania, Cristian Athanasovici, Business Development Manager la Kawasaki Gas Turbine Europe, Radu Magdin, Analist și consultant international, Adrian Borotea, vicepreședinte executiv al Asociației Române pentru Energie Eoliană – RWEA, Alan Woods, Director de Strategie și Dezvoltare Afaceri pentru activitatea SMR a Rolls-Royce, Denisa Diaconu, analist de politici energetice și manager de proiecte la Energy Policy Group.

Menținem perspectiva integrată asupra întregii industrii, cu patru secțiuni distincte pentru fiecare mare sector – electricitate, petrol și gaze, regenerabile, termoficare – și o secțiune de interes general.

Puteți vedea toate numerele anterioare, în format electronic, AICI.

Dacă vreţi să ne propuneţi o temă, o colaborare editorială sau publicitară, vă invităm să ne scrieţi pe adresa office @ energynomics.com. Pentru abonamente, vă invităm să folosiţi aceeaşi adresă office @ energynomics.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *