Acasă » Interes general » Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni (AIEE) depășește 80 de membri și reconfirmă echipa de conducere

Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni (AIEE) depășește 80 de membri și reconfirmă echipa de conducere

energynomics

Adunarea Generală a Asociației Inginerilor Energeticieni și Electricieni – AIEE, întrunită în data de 16 aprilie, la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, a reunit 56 din cei 62 de membri, a aprobat Raportul Consiliului Director pentru anul 2023 și a stabilit direcțiile pentru viitor. De asemenea, au fost aprobați 20 de noi membri, ceea ce duce numărul acestora la 82. Potrivit statutului asociației, membrii AIEE pot fi persoane fizice, profesioniști în domeniul energetic, electric sau domenii conexe și care au preocupări în domeniul energetic sau electric, care recunosc statutul și susțin activitatea și interesele asociației.

Cu această ocazia a fost reconfirmată aceeași echipă de conducere, formată din: Mircea Bițoiu – Președinte, Virgil Popescu – Vicepreședinte, Andreea Vlaicu – Director Executiv, Răzvan Encică și Daniel Costianu – membri.

În 2023, AIEE a avut o evoluție spectaculoasă, atât din punct de vedere al activităților, cât și parteneriate și cifră de afaceri. Au fost realizate proiecte ce au implicat mii de energeticieni și viitori energeticieni: evenimente de carieră energetică, mese rotunde, vizite tehnice la companiile partenere, întâlniri în cadrul Eurel, cursuri de specialitate și un eveniment de gală tradițional dedicat voluntarilor.

Asociația a dezvoltat o serie de parteneriate cu Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, cu principalele companii din domeniul energetic, cu asociații profesionale din industria energetica și cu publicații media de specialitate. AIEE este membră EUREL, the Convention of National Associations of Electrical, Electronic and Information Technology Engineers of Europe (https://www.eurel.org ). Membrii noștri au participat activ la evenimentele proiectele pentru tineret, organizate de EUREL.

“În primii doi ani, ne-am preocupat și am acționat pentru consolidarea asociației din punct de vedere administrativ”, afirmă Mircea Bițoiu, președintele AIEE. „Am dezvoltat parteneriate cu principalii jucători din industria energetică: companii, media și asociații. AIEE este afiliată la asociații europene, precum EUREL și naționale, precum ASRO. Am reușit să ne atingem obiectivul pe care ni l-am propus la înființare – să dezvoltăm Asociația, prin proiectele noastre și evenimentele pe care le-am organizat, cu succes. Pentru viitor, ne propunem implementarea de noi proiecte și să ne poziționăm ca o asociație profesionistă, a specialiștilor, de care industria energetică are mare nevoie. Ne dorim să creăm un pool de specialiști din domeniul energetic”.

La rândul său, Andreea Vlaicu, Director Executiv AIEE, s-a referit la “interesul major” al autorităților, companiilor și studenților pentru proiectele și evenimentele asociației.

 

Despre Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni – AIEE

Este o organizație profesională, neguvernamentală, nonprofit, apolitică, independentă, cu personalitate juridică, înființată în anul 2022. Scopul Asociației este de a contribui la creșterea rolului inginerilor din domeniul energetic și electric, în vederea dezvoltării și modernizării sistemului energetic, pilon al dezvoltării economiei. AIEE promovează principiile dezvoltării durabile ale sistemului energetic și asigură cadrul instituțional, material și social adecvat de manifestare a membrilor săi. Echipa AIEE este formată din membri, angajați, voluntari și colaboratori ai asociației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *