Acasă » Petrol și Gaze » Consumatori » AOAR: FMI nu ţine morţiş să crească preţul gazelor

AOAR: FMI nu ţine morţiş să crească preţul gazelor

6 iunie 2014
Consumatori
energynomics

Stoparea creșterii prețului la gaze pare a fi în asentimentul reprezentanților Fondului Monetar Internațional (FMI), a declarat președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) Florin Pogonaru, după întâlnirea cu reprezentanții FMI.

,,Am discutat astăzi (miercuri n.r.) și se pare, cel puțin acesta este sentimentul meu, că se ajunge la o înțelegere pe creșterea prețului la gaze. Se constată cumva că deja suntem cu prețul la nivelul european, chiar cu 2-3 dolari mai sus, așa că nu mai sunt necesare creșteri la prețul gazelor. Repet, e sentimentul meu, nu a zis nimeni da, nu a bătut nimeni palma pe subiect. O altă chestiune pozitivă este discuția despre piața de capital și despre modificarea cadrului legislativ, conform propunerii care este cunoscută drept ‘Cele opt bariere pentru piața de capital’. Și aici toată lumea a fost de acord cu necesitatea și oportunitatea acestei propuneri”, a spus Florin Pogonaru, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că discuțiile cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional au vizat și reducerea CAS cu cinci puncte procentuale de la 1 iulie 2014, Legea Insolvenței și taxa pe stâlp.

,,Am discutat și despre contribuțiile de asigurări sociale (CAS), unde noi avem o opinie clară și fermă că reducerea CAS este o prioritate pe bază de spațiu fiscal creat prin mai buna colectare. Desigur că aici discuțiile sunt infinite, ei zic că nu cred, noi zicem că precis se întâmplă așa. Există sentimentul că nu suntem departe de o înțelegere în ceea ce privește reducerea CAS-ului și suntem aproape de înțelegere la prețul gazelor. O altă chestiune de bine a fost Legea Insolvenței pe care coaliția noastră a susținut-o. Desigur, nu a ieșit perfectă, dar și aici este un progres și este bine. Am discutat și despre taxa pe stâlp împotriva căreia noi avem o poziție fermă, respectiv că este o taxare și o descurajare a investițiilor’, a mai precizat Florin Pogonaru.

O Misiune a Fondului Monetar Internațional se află la București, în perioada 2 — 16 iunie, pentru a treia evaluare a acordului stand-by de tip preventiv. Vizita FMI are loc împreună cu cea a echipelor Comisiei Europene și a Băncii Mondiale.

Sursa

Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *