Acasă » Termo » ANRE nu a avizat prețul local al energiei termice furnizate prin SACET București

ANRE nu a avizat prețul local al energiei termice furnizate prin SACET București

Energynomics

ANRE contrazice afirmațiile Gabrielei Firea, fost primar și actual ministru al Familiei, conform cărora ar fi avizat un nou preț pentru gigacalorie în Capitală.

”ANRE nu a avizat prețul local al energiei termice furnizate prin SACET București, ci a avizat, la solicitarea operatorului CMTEB SA, componente ale prețului local al energiei termice. Componentele de preț avizate sunt mai mici decât cele solicitate de operator și se referă la tariful de transport, tariful de distribuție, prețul local pentru activitatea de producere şi furnizare a energiei termice din centrala termică de zonă Casa Presei și prețul local pentru activitatea de producere, distribuție şi furnizare a energiei termice din centrale termice de cvartal în Municipiul Bucureşti”, ne-a transmis Autoritatea.

”Prețurile şi tarifele locale ale energiei termice furnizate prin sistemul de alimentare centralizată cu energie termică al Municipiului Bucureşti se stabilesc prin hotărâre a autorității administrației publice locale/asociaţiei de dezvoltare intercomunitară competentă, în conformitate cu prevederile Legii serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 8 și art. 40 din Legea serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006, cu modificările și completările ulterioare”, au mai spus oficialii ANRE.

Gabriela Firea a afirmat, la un post TV, că ANRE a avizat un preț de 980 de lei/GC, ce urmează a fi votat de Consiliul General al Primăriei București.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *