Acasă » Petrol și Gaze » ANRE desfășoară o nouă campanie de informare a consumatorilor

ANRE desfășoară o nouă campanie de informare a consumatorilor

9 februarie 2022
Consumatori
energynomics

Consumatorul final reprezintă ţinta campaniei de informare derulate de ANRE, iar scopul principal este educarea şi modelarea comportamentului de consum, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.

„Apreciem interesul manifestat în spaţiul public pentru campania media de educare şi informare a consumatorilor finali de energie electrică şi gaze naturale cu privire la drepturile lor pe care ANRE o va derula în acest an. Demararea campaniei a fost posibilă având în vedere prevederile din Ordonanţa de Urgenţă nr. 143 din data de 28.12.2021, care a intrat în vigoare la data de 31.12.2021. Suntem convinşi că mesajele transmise o să constituie un real sprijin pentru cei aproximativ 9.000.000 de clienţi din sectorul energiei electrice, respectiv circa 5.000.000 de clienţi din sectorul gazelor naturale, având în vedere faptul că aceasta va fi derulată prin multiple canale, atât prin intermediul mass-media audiovizuală, cât şi în mediul online şi social media”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii autorităţii arată că această campanie nu reprezintă primul instrument utilizat de ANRE în relaţia cu consumatorii finali.

De asemenea, începând cu data de 1 iunie 2017, ANRE a pus la dispoziţia clienţilor finali de energie electrică şi gaze naturale, pe site-ul propriu, un instrument de comparare a preţurilor, destinat tuturor potenţialilor clienţi finali care sunt interesaţi să-şi aleagă sau să-şi schimbe furnizorul de energie electrică sau gaze naturale. În anul 2019, a fost lansată şi aplicaţia mobilă care permite accesul la comparatoarele de oferte tip de furnizare a energiei electrice şi gazelor naturale, precum şi la informaţii din domeniul energiei. Aplicaţia este gratuită şi disponibilă pentru orice utilizator care are acces la magazinele Google Play şi Apple Store.

Totodată, Autoritatea stă la dispoziţia clienţilor finali cu informaţii privind liberalizarea pieţelor de energie, procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale, precum şi facturarea energiei electrice şi a gazelor naturale, acordate prin intermediul liniilor telefonice de tip „call-center”, apelabile din orice reţea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *