Acasă » Petrol și Gaze » Consumatori » ANRE a aprobat stocurile minime de gaze naturale pentru iarnă

ANRE a aprobat stocurile minime de gaze naturale pentru iarnă

29 octombrie 2013
Consumatori
energynomics

ANRE a aprobat un nivel minim de stocare al gazelor naturale de 24,1 milioane de MWh pentru ciclul de înmagazinare 2013-2014. Ordinul 76/2013 determină nivelul stocului minim de gaze naturale pentru titularii licențelor de furnizare și a nivelului stocului de gaze naturale pentru Transgaz ca operator al sistemului național de transport de gaze.

Din stocul total care trebuie constituit în depozitele de înmagazinare, aproximativ 16 milioane MWh sunt pentru piaţa reglementată şi 8,1 milioane MWh pentru piaţa concurențială. Anexa care însoțește ordinul stabilește defalcat pe furnizori stocul minim de gaze pentru ambele segmente de piață pe care aceștia trebuie să-l dețină la finalul ciclului de injecție din 2013.

Unii furnizori trebuie să facă stocuri doar pentru piața reglementată, unii doar pentru piața concurențială, dar sunt și furnizori care trebuie să facă stocuri pentru ambele segmente de piață.

ANRE a aprobat și stocul de gaze naturale pe care trebuie să-l dețină Transgaz la finalul ciclul de injecție din 2013. Operatorul sistemului de transport trebuie să înmagazineze 212.000 Mwh, iar în cazul utilizării acestui stoc el va fi refăcut până la sfârșitul fiecărei luni până în martie 2014, prin intermediul cumpărării de gaz stocat de la unul dintre furnizorii licențiați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *