Acasă » Interes general » ANPC a amendat cu 55.000 de lei Lukoil şi a dispus oprirea temporară a stației de la Ciolpani

ANPC a amendat cu 55.000 de lei Lukoil şi a dispus oprirea temporară a stației de la Ciolpani

20 noiembrie 2023
Interes general
energynomics

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au aplicat amenzi de 55.000 de lei operatorului economic Lukoil pentru abaterile de la legislația în vigoare şi au dispus oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru stația Lukoil Ciolpani, informează Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Potrivit sursei citate, în urma unei sesizări, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a desfăşurat o acțiune de verificare la stația de distribuție a carburanților din Ciolpani, județul Ilfov, aparținând operatorului economic Lukoil, conform Agerpres.

„La momentul controlului, au fost constatate atât practici comerciale înşelătoare – nereguli care țin de calibrarea pompelor de alimentare cu carburant, cât şi referitoare la produsele aflate la comercializare în magazine. Mai exact, la momentul controlului, operatorul economic comercializa produsul benzină ECTO 100. La ridicarea pistolului din pompa de alimentare fără acționarea acestuia, pe display-ul pompei se evidenția: Litri 0,04 respectiv 0,05, Lei 0,30 respectiv 0,37. La determinarea cantității de produs cu vasul etalon de 20 litri, la cele două pompe s-a constatat o diferență în minus de 0,05 respectiv 0,07 litri”, precizează ANPC.

De asemenea, au fost identificate la comercializare produse care nu erau depozitate în condițiile stabilite de producător.

„Am primit informația legată de ‘furtul’ la pompă în urmă cu foarte puțin timp. Am considerat că se impune urgent verificarea şi sancționarea acestuia. Indiferent de cât de puțini bani sunt ‘făcuți’ aşa şi indiferent care este dimensiunea financiară a celui care o face acest lucru este de netolerat. De fiecare dată am sperat că lucrurile se vor îmbunătăți în urma acțiunilor noastre, din păcate văd că acest lucru nu se întâmplă la nivelul pe care ni-l dorim. Avem suficient de multă mină în pixuri pentru a ne lupta cu orice fenomen de acest gen”, a declarat Paul Anghel, director general ANPC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *