Acasă » Interes general » ANPC a amendat benzinăriile cu peste 6,7 mil. lei pentru practici comerciale incorecte

ANPC a amendat benzinăriile cu peste 6,7 mil. lei pentru practici comerciale incorecte

15 aprilie 2022
Consumatori
energynomics

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a dat amenzi de 6,720 de milioane de lei pentru un număr de 608 operatori economici verificaţi din sectorul distribuţiei de carburanţi, pentru practici comerciale incorecte, a afirmat Paul Anghel, director general în cadrul instituţiei.

„Noi nu putem să intrăm în politica de preţ a operatorului economic. În schimb, dacă verificăm loturile de produse într-o relaţie corectă producător – consumator şi aici mă refer la consumatorii de carburant şi cel care distribuie, acesta a cumpărat carburantul la un anumit preţ şi l-a distribuit la momentul respectiv crescând nejustificat şi printr-o practică comercială incorectă”, a arătat Anghel, conform Agerpres.

El a explicat că preţul carburanţilor se raportează la barilul de petrol şi la o cotaţie bursieră, iar preţul final ar trebui să fie proporţional cu aceste cotaţii.

„În momentul în care preţul din benzinării se raportează la barilul de petrol, la preţ internaţional, în momentul în care barilul a scăzut, nu s-a întâmplat să scadă preţul benzinei şi motorinei. În acest cazuri, scumpirile acestea pot fi considerate practică comercială incorectă”, a mai spus Anghel.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *