Acasă » Regenerabile » Anheuser-Busch și Enel Green Power anunță un parteneriat în domeniul energiei regenerabile

Anheuser-Busch și Enel Green Power anunță un parteneriat în domeniul energiei regenerabile

15 septembrie 2017
Eolian
energynomics

Anheuser-Busch și Enel Green Power (EGP), subsidiara de energie regenerabilă a Grupului Enel, au anunțat semnarea unui acord de achiziție de energie, prin care Anheuser-Busch va cumpăra energie electrică livrată în rețea și certificate de energie regenerabilă, provenite dintr-o secțiune de 152,5 MW a parcului eolian Thunder Ranch, care aparține EGP, conform unui comunicat.

Parteneriatul pentru energie eoliană dintre EGP și Anheuser-Busch va fi primul proiect al producătorului de bere, la nivel mondial, de a contracta producția unei companii de utilități, odată cu punerea în funcțiunea parcului eolian Thunder Ranch, preconizată până la sfârșitul anului 2017. Reprezentând primul angajament major în domeniul energiei regenerabile din partea unei companii producătoare de bere până în prezent, acest parteneriat este un pas esențial în îndeplinirea angajamentului global al companiei-mamă Anheuser-Busch, acela de a acoperi, până în 2025, 100% din energia electrică achiziționată din surse regenerabile.

“Pe măsură ce ne străduim să aducem oamenii împreună pentru a construi o lume mai bună, noi, la Anheuser-Busch, suntem dedicați reducerii emisiilor de carbon”, a declarat João Castro Neves, Președinte și CEO al Anheuser-Busch. “Contribuția noastră la creșterea pieței de energie regenerabilă nu este doar o măsură benefică mediului înconjurător, ci și o mișcare strategică, întrucât ne străduim să obținem sustenabilitate pe termen lung. Acum, mai mult decât oricând, suntem încântați să conducem efortul global al companiei noastre către un viitor regenerabil și, în parteneriat cu Enel, să arătăm industriei un exemplu al modului în care companiile mari pot face diferența în ceea ce privește schimbările climatice”.

“Suntem încântați să colaborăm cu Anheuser-Busch, o companie care, la fel ca Grupul Enel, depune eforturi însemnate pentru a ajuta la rezolvarea unora dintre cele mai mari provocări ale lumii”, a declarat Antonio Cammisecra, CEO al Enel Green Power.

“Acordurile de cumpărare a energiei electrice reprezintă un model atrăgător care oferă nu numai o premisă de creștere, ci și o certitudine a veniturilor, prin prețuril stabile. Acest acord reprezintă un alt punct de referință important pentru compania noastră în SUA și la nivel global, confirmând încă o dată poziția Enel Green Power ca partener principal pentru clienții corporate, pe care îi ajutăm să își atingă obiectivele de sustenabilitate prin soluții personalizate de energie regenerabilă, oferindu-le expertiza noastră tehnologică și modelul de cost, cele mai bune din industrie”.

Printr-un Acord Virtual de Achiziție a Energiei (VPPA), EGP va vinde companiei Anheuser-Busch producția de energie electrică livrată în rețea de o secțiune de 152,5 MW a parcului eolian Thunder Ranch, ceea ce va spori substanțial ponderea energiei regenerabile în consumul companiei de bere. Cantitatea este estimată la aproximativ 610 GWh de energie regenerabilă anual, o cantitate suficientă pentru producerea a peste 20 mld. de doze standard de aprox. 354,8 ml. în fiecare an. În același timp, această producție de energie regenerabilă va avea o pondere de până la 50% din energia electrică cumpărată anual de Anheuser-Busch, o creștere substanțială comparativ cu cota de 2% din prezent, realizată de unitățile de producție eoliene și solare cu o capacitate de 7,5 MW, amplasate la fabriziile și sediile companiei din SUA.

Energia generată de instalația Thunder Ranch prin acordul de achiziție este suficientă pentru alimentarea a peste 50.000 de gospodării din S.U.A. evitând în același timp emisii de peste 400.000 de tone de CO2 în atmosferă, echivalent cu scoaterea din uz a peste 85.000 de vehicule din SUA în fiecare an. Parcul eolian Thunder Ranch, situat în districtele Garfield, Kay și Noble, Oklahoma, este compus din două faze, cu o capacitate totală de 298 MW. Acest proiect va sprijini angajările în sectorul energiilor regenerabile prin crearea a aproximativ 400 de locuri de muncă temporare în perioada de vârf a construcției. Odată ce va fi complet operațională, Thunder Ranch va putea genera mai mult de 1.100 GWh în fiecare an, echivalentul cantității de energie electrică consumate anual de aproximativ 89.400 de gospodării din S.U.A. Investiția globală în Thunder Ranch se ridică, în total, la aproximativ 435 milioane de dolari americani, investiție inclusă în planul strategic actual al Enel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *