Acasă » Electricitate » Angajaţii termocentralei Mintia cer prelungirea Contractului Colectiv de Muncă

Angajaţii termocentralei Mintia cer prelungirea Contractului Colectiv de Muncă

31 iulie 2015
Electricitate
energynomics

Aproape 300 dintre angajații Termocentralei Mintia au declanșat, joi, un protest spontan de câteva ore pentru a cere directorului de sucursală, mandat de conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) să negocieze, prelungirea Contractului Colectiv de Muncă (CCM), a declarat vicepreședintele Sindicatului „Muntele”, Cristian Iștoc, pentru Mediafax.

“Am înaintat revedincarea noastră directorului de sucursală, Nicolae Codreanu, cel mandatat de conducerea CEH să o reprezinte, iar acum negociem. […] Singura noastră cerere este să se prelungească contractul colectiv de muncă în forma actuală, respectiv să nu fie reduse drepturile salariale ale muncitorilor. Nu am cerut nimic în plus”, a afirmat Iștoc.

Liderul de sindicat a precizat că producția nu a fost întreruptă, iar scopul protestului a fost de a atrage atenția „asupra unei probleme grave”, de care Prefectura județului și CEH nu s-au arătat încă interesați.

Actualul contract colectiv de muncă de la CEH va expira pe 1 august, iar administrația CEH și Sindicatul Muntele nu au ajuns încă la un consens referitor la un nou contract. Cristian Iștoc a spus pentru Mediafax că unitatea hunedoreană invocă faptul că nu sunt bani pentru menținerea facilităților prevăzute în contractul colectiv de muncă de anul trecut.

Dacă nu se încheie un nou CCM până la 1 august, atunci salariații vor beneficia numai de drepturile prevăzute în contractul individual de muncă, ce prevede doar salariul negociat și sporurile, fără alte beneficii cum ar fi primele sau transportul gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *