Acasă » Regenerabile » Andrei Spînu: Cetățenii Republicii Moldova au reușit să reducă consumul de gaze în luna septembrie cu peste 30%

Andrei Spînu: Cetățenii Republicii Moldova au reușit să reducă consumul de gaze în luna septembrie cu peste 30%

6 octombrie 2022
Regenerabile
energynomics

Cetățenii Republicii Moldova au răspuns apelului autorităților de a economisi cât mai mult resursele energetice și au reușit să reducă consumul de gaze în luna septembrie cu peste 30% sau cu 15% mai mult decât statele UE.

„Astăzi vin cu un mesaj de recunoștință, dragi moldoveni, pentru faptul că nu ați lăsat neputincioși mâinile în jos, ci ați depus eforturi pentru a consuma cu socoteală. În septembrie, consumatorii casnici au reușit să reducă cu peste 30% consumul de gaz față de aceeași lună a anului trecut. Vă rog să facem acest lucru și în continuare – să economism cât putem. Am încredere că putem. Este extrem de important și știu că înțelegeți foarte bine acest lucru”, a scris vicepremierul Andrei Spînu într-o postare pe pagina sa de Facebook, conform Timpul.md.

De asemenea, acesta susține că e „nedrept” să trecem prin aceste crize, dar vom reuși să le depășim.

„Da, este nedrept ca moldovenii să treacă prin atâtea greutăți ani la rând, iar acum să fim afectați de crize pe care nu noi le-am provocat. Greutățile ne-au făcut de-a lungul timpului rezistenți și chibzuiți. Fiecare dintre noi poate controla factura și de fiecare dintre noi depinde cum va arăta R. Moldova după aceste timpuri complicate. Guvernul, Ministerul Muncii și Protecției Sociale al R. Moldova vor ajuta oamenii să treacă de această iarna anevoioasă prin compensații. Este responsabilitatea noastră a tuturor să ieșim cu capul sus din greutăți”, a conchis Spînu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *