Acasă » Interes general » Alstom sponsorizează un proiect Ateliere Fără Frontiere, printre cele 29 pe plan mondial

Alstom sponsorizează un proiect Ateliere Fără Frontiere, printre cele 29 pe plan mondial

21 octombrie 2020
ESG
energynomics

Bogdan Tudorache

Fundația Alstom a anunțat selecția finală de proiecte pentru ciclul 2020. Cu un total de 167 de proiecte depuse, angajații Alstom care susțin aceste proiecte și-au demonstrat încă o dată entuziasmul pentru filantropie și pentru susținerea comunităților locale.

Pe lista proiectelor selectate se regăsește și un proiect din România ce își propune să reducă riscul sărăciei severe, care amenință 31% din totalul populației, din cauza excluziunii, marginalizării sau discriminării. Denumit „REinsert – a doua șansă pentru cei defavorizați, parte a soluției de criză a pieței forței de muncă”, proiectul este dezvoltat de Ateliere Fără Frontiere, o asociație non-profit activă pe termen lung în România. Proiectul oferă mentorat și susținere profesională pentru inserția în rândul populației active a cel puțin 35 de persoane defavorizate, în fiecare an.

„Datorită acestui grant, Ateliere fără Frontiere poate continua să ofere un loc de muncă de tranziție și o cale de integrare celor mai defavorizați, care nu mai sunt în acest fel doar o problemă și un cost pentru societate, ci devin o resursă valoroasă pentru o societate mai primitoare, mai înclinată către incluziune”, spune Damien Thiery, reprezentantul Asociației Ateliere Fără Frontiere.

Asociația Ateliere Fără Frontiere este o organizație nonprofit românească, înființată în 2008, pentru inserția socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, parte din SOS Group – International action, o rețea globală ce lucrează pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Înființată în 2007, Fundația Alstom sprijină și finanțează proiecte propuse de angajații Alstom care fac echipă cu ONG-uri locale partenere și organizații non-profit pentru a realiza inițiative care vizează îmbunătățirea condițiilor de viață în comunitățile situate în apropierea proiectelor Alstom din întreaga lume.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *