Acasă » Electricitate » Alro: Tranzacționarea pe PZU duce la ”denaturări severe ale prețurilor”

Alro: Tranzacționarea pe PZU duce la ”denaturări severe ale prețurilor”

27 martie 2019
Electricitate
Bogdan Tudorache

Alro, unul din cei mai importanți producători și furnizori independenți de energie, susține că în prezent, aproximativ 40% din consumul național de energie electrică este acoperit prin intermediul tranzacțiilor efectuate pe piața zilei următoare (PZU), ceea ce duce la denaturări severe ale prețurilor.

”Întrucât piața PZU este foarte volatilă, în ultimii cinci ani, prețurile PZU au atins niveluri foarte ridicate, având astfel un impact negativ asupra consumatorilor finali, în special asupra utilizatorilor cu un consum mare de energie, cum ar fi Alro”, se arată într-un comunicat remis Bursei de Valori.

Prețurile mai mari ale energiei se reflectă ulterior în costuri de producție mai ridicate pentru companie și limitează opțiunile pe care le are pentru a-și menține competitivitatea pe piețele internaționale, susține compania.

Alro avea o cotă de piață de 4,3% pe piața de furnizare a energiei electrice, în primele 11 luni ale anului 2018.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *