Acasă » Interes general » AHK România: Încrederea investitorilor, afectată de criza politică

AHK România: Încrederea investitorilor, afectată de criza politică

14 septembrie 2021
Interes general
Energynomics

Actualele evoluţii politice din România au dus la pierderea încrederii companiilor germane în implementarea reformelor necesare şi urgente, susține Camera de Comerț Germană, AHK România.

„În contextul actualelor evenimente politice, AHK România doreşte să informeze toţi factorii de decizie politică că actualele evoluţii politice au dus la pierderea încrederii companiilor germane în implementarea reformelor necesare şi urgente. Capacitatea de reformă şi, prin urmare, configurarea condiţiilor cadru ale viitoarelor politici economice în România depinde în mare măsură de factorii de decizie politică, care nu ar trebui să se concentreze pe apariţia crizelor politice, ci pe implementarea continuă a reformelor. România are nevoie de un guvern capabil să acţioneze pentru a face faţă provocărilor economice imense, de la Green Deal la transformarea digitală a economiei şi pentru a menţine competitivitatea amplasamentului investiţional”, se arată în comunicat.

Membrii AHK România subliniază că, în loc de noi probleme şi incertitudini legate de viitor, companiile din România au nevoie de toată atenţia şi sprijinul politic şi administrativ.

„De exemplu, subvenţiile oferite de Uniunea Europeană trebuie să ajungă în economie, administraţiile trebuie să devină mai profesioniste şi mai digitalizate şi, astfel, nivelul de trai al populaţiei să crească semnificativ”, spun aceştia.

AHK România este reprezentanţa oficială a economiei germane şi, totodată, cea mai mare Cameră de comerţ bilaterală din România. Înfiinţată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre şi oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informaţii şi experienţe. Prin serviciile pe care le oferă şi prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susţine activ companiile germane la intrarea lor pe piaţa românească şi este, totodată, partener al firmelor româneşti interesate de piaţa germană.

 

Autor: Energynomics

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *