Acasă » Interes general » Mediu » AFM amână cu o lună debutul programului Fabrici de reciclare, finanțat prin PNRR

AFM amână cu o lună debutul programului Fabrici de reciclare, finanțat prin PNRR

1 noiembrie 2022
Mediu
energynomics

Programul “Fabrici de reciclare”, finanțat din Planul Național de Redresare şi Reziliență (PNRR), nu va mai demara pe 1 noiembrie, ci pe 6 decembrie, informează luni Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Astfel, începând din data de 6 decembrie 2022, ora 12:00, şi până pe 15 martie 2023, ora 12:00, Programul “Fabrici de reciclare” se va desfăşura în limita bugetului maxim eligibil prealocat pentru prima rundă de atragere de fonduri.

Potrivit unui comunicat de presă al AFM, cererile de finanțare se vor depune exclusiv prin aplicația informatică destinată programului care va fi disponibilă pe site-ul instituției.

Prin intermediul Programului vor fi sprijinite activitățile/acțiunile specifice pentru construirea instalațiilor noi de reciclare a deşeurilor colectate separat pentru reducerea impactului acestora asupra mediului şi sănătății populației, reducerea consumului de resurse în scopul promovării dezvoltării economice sustenabile în toate regiunile şi atingerii țintelor de reciclare în acord cu Strategia Națională privind Economia Circulară şi Planul National de Gestionare a Deşeurilor/Planurilor județene de Gestionare a Deşeurilor şi a Planului de Gestionare a Deşeurilor pentru Municipiul Bucureşti.

Alocarea financiară acordată prin PNRR pentru lucrările destinate construirii instalațiilor noi de reciclare a deşeurilor colectate separat este de 286 de milioane de euro.

Valoarea maximă eligibilă a ajutorului de stat acordat în cadrul unui proiect este de 8,4 milioane de euro/proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *