Acasă » Interes general » AFM a suplimentat bugetele Rabla Clasic şi Rabla Plus cu 600 mil. lei

AFM a suplimentat bugetele Rabla Clasic şi Rabla Plus cu 600 mil. lei

17 decembrie 2021
Interes general
Bogdan Tudorache

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) anunță că a suplimentat bugetele Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, de subvenționare a achizițiilor de autoturisme clasice și verzi, cu câte 300 de milioane de lei pentru fiecare program în parte.

Sumele vor fi utilizate în acest an doar pentru asigurarea fondurilor necesare aprobării dosarelor de acceptare depuse de solicitanţii persoane juridice în cadrul sesiunilor încheiate în data de 2 decembrie, se precizează în comunicatul AFM.

Sumele neutilizate vor putea fi puse la dispoziţie pentru noi înscrieri în cadrul programelor în sesiunile ce vor fi lansate în anul 2022.

„Faţă de anii precedenţi, prin modificările aduse Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus în 2021, a fost creată posibilitatea ca lansarea în anul următor a sesiunilor de depunere a cererilor de acceptare de către persoanele juridice şi de înscriere a persoanelor fizice să nu mai fie condiţionate de momentul aprobării bugetului Fondului pentru Mediu, în măsura în care disponibilităţile financiare permit acest lucru. În contextul precizat, în perioada imediat următoare vor fi publicate informaţii relevante pentru reluarea Programelor Rabla şi Rabla Plus, noul mecanism de desfăşurare a acestora urmând să asigure predictibilitate în ceea ce priveşte calendarul repartizării bugetelor alocate”, a declarat preşedintele AFM, Lorand-Arpad Fulop.

În cadrul Programului Rabla Clasic 2021 au fost publicate săptămâna aceasta, pe site-ul AFM, 195 de dosare acceptate pentru 329 autovehicule, iar în cadrul Programului Rabla Plus 2021 au fost publicate 796 dosare acceptate pentru 1.235 autovehicule electrice (940 pur electrice şi 295 electrice hibride) şi două motociclete electrice.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *