Acasă » Petrol și Gaze » ADX Energy – obligată de coronavirus să amâne evaluarea unei sonde din România

ADX Energy – obligată de coronavirus să amâne evaluarea unei sonde din România

Energynomics

Compania australiană ADX Energy, care deține 50% din concesiunea de hidrocarburi Parța, din județul Timiș, a fost nevoită să amâne testele efectuate la sonda de evaluare Iecea Mică 1, ca urmare a reintroducerii restricțiilor la frontiera cu Ungaria, în urma înmulțirii cazurilor confirmate de infectare cu Covid-19. Potrivit australienilor, contractorul maghiar care ar fi trebuit să măsoare presiunea, dar și să preleveze probe din sondă, nu a putut trece granița cu personalul și echipamentul necesar. Lucrările vor fi reluate săptămâna viitoare, pe 27 iulie, conform Profit.ro.

Cu toate acestea, ADX Energy susține că a reușit să monitorizeze presiunea din puț și în această perioadă. În ultimele 16 zile, presiunea la suprafața sondei a crescut de la 780 psi la 1.650 psi.
ADX Energy a început operațiunile de foraj a sondei de evaluare Iecea Mică 1 în luna august a anului trecut, după ce, în octombrie 2018 a obținut aprobarea ANRM pentru transferul licenței de producție aferentă perimetrului de la Amromco Energy către subsidiara locală ADX Energy Panonia.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *