Acasă » Petrol și Gaze » ADX Energy a început forajul la sonda de evaluare Iecea Mică

ADX Energy a început forajul la sonda de evaluare Iecea Mică

Energynomics

Compania australiană ADX Energy Ltd, care deține 50% din concesiunea de hidrocarburi Parța, din județul Timiș, a declanșat operațiunea de foraj la sonda de evaluare Iecea Mică 1, din perimetrul Iecea Mare, după ce la finalul lunii octombrie a obținut aprobarea ANRM pentru transferul licenței de producție aferentă perimetrului de la Amromco Energy către subsidiara locală ADX Energy Panonia, conform profit.ro.

Compania estimează că forajul va intersecta primul rezervor deja identificat (PA IV) la aproximativ 13 zile de la declanșarea lucrărilor de foraj.

Programul de foraj și evaluare a potențialului sondei Iecea Mică 1 va dura aproximativ 27 de zile.

Vara anului trecut, ADX Energy a semnat un acord cu Amromco, cel mai important producător independent de gaze naturale din România, pentru achiziția licenței de producție Iecea Mare, zonă situată în interiorul perimetrului Parța. Licența de producție acoperă o suprafață de 4,7 kilometri pătrați și expiră în noiembrie 2034. Potrivit acordului, ADX Energy va plăti Amromco Energy 30.000 de euro, plus o redevență de 5% pentru gazele care ar putea fi extrase în zona Iecea Mare.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *