Acasă » Electricitate » Adrian Zuckerman: Intenția Exim US este de a asigura linii de finanțare de 7 mld. USD

Adrian Zuckerman: Intenția Exim US este de a asigura linii de finanțare de 7 mld. USD

4 decembrie 2020
Electricitate
Energynomics

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, a efectuat o vizită de lucru la Porțile de Fier, alături de ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu. Vizita ambasadorului SUA vine ca urmare a parafării, în data de 9 octombrie a.c, la Washington D.C., a unui acord interguvernamental extins, care permite cooperarea între România și Statele Unite ale Americii în domeniul dezvoltării unor proiecte de importanță strategică în domeniul energiei.

”Intenția Exim US este de a sprijini investiții strategice în România și de a asigura linii de finanțare de aproximativ 7 mld. de dolari. Doamna Kimberle Reed, președinte Exim Bank, va sosi luni pentru a discuta acordul dintre Guvernul României și Exim pentru finanțarea proiectelor de energie și infrastructură, urmând a face și o vizită la centrala nucleară de la Cernavodă”, a afirmat Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, cu ocazia deschiderii evenimentului.

În același context, ministrul Economiei Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat: ”Încurajez Hidroelectrica să se implice în proiecte verzi, și vreau să cred că societatea își va diversifica sursele de producere a energiei, că va trece și la energie solară și eoliană. Hidroelectrica este perla coroanei energiei românești, așa cum am mai afirmat-o. Este o companie verde și vreau să rămână verde.”

”Salutăm interesul american pentru dezvoltarea și susținerea proiectelor energetice ale României, spre beneficiul reciproc. Hidoelectrica manifestă toată dorința de colaborare cu firme din Statele Unite pe proiecte de anvergură, ca parteneri”, a afirmat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

”Avem planuri ambițioase într-un domeniu care este nu doar profitabil, ci și într-o continuă dezvoltare, direcția fiind cea a energiei regenerabile”.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *