Acasă » Interes general » ADRBI va avea la dispoziție fonduri de 1,3 miliarde de euro între 2021 și 2027

ADRBI va avea la dispoziție fonduri de 1,3 miliarde de euro între 2021 și 2027

5 martie 2023
Digitalizare
energynomics

Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov (ADRBI) are la dispoziție în intervalul 2021-2027 fonduri de peste 1,3 miliarde de euro pentru programe de digitalizare, infrastructură inteligență și eficiență energetică. ”Sunt opt priorități de investiții, printre care și dezvoltarea și operaționalizarea Măgurele Science Park”, a spus Simona Curpăn, Șef Departament Promovare și Investiții la ADRBI, la conferința “Orașe inteligente“, organizată de Energynomics.

Măgurele Science Park este inclus în lista de proiecte strategice și are o alocare financiară de 65 milioane de euro.

Prima linie de finanțare inclusă în Programul Regional București-Ilfov 2021-2027 se referă la inovare și beneficiază de o alocare totală e de 374,5 milioane de euro, din care aproape 150 milioane de euro vor veni prin Fondul european de dezvoltare regională (FEDR).

A doua prevede digitalizarea administrației publice și are un buget de 75 milioane de euro, din care 30 milioane de euro prin FEDR.

Prioritatea a treia are un buget total de 300 milioane de euro, din care 120 milioane de euro prin FEDR și are printre obiective creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale și cele publice, construirea de clădiri publice nZEB sau crearea/extinderea de spații și infrastructuri verzi.

Proiectele care vizează un transport public urban curat și digitalizat și care încurajează deplasările vor avea la dispoziție un buget total de 287,5 milioane de euro, din care 115 milioane de euro prin FEDR .

Pentru conectivitate și infrastructură rutieră vor fi alocate 106,2 milioane de euro, din care 42,5 milioane de euro prin FEDR.

DESCARCĂ PREZENTAREA SIMONEI CURPĂN

Prioritatea a șasea se referă la educație modernă, construirea de unități de învățământ, inclusiv campusuri, și are un buget de 171,6 milioane de euro, din care 68,6 milioane de euro prin FEDR.

Prioritatea a șaptea prevedere dezvoltarea spațiilor de agrement, cultuale și protejarea patrimoniului și are un buget de 93 milioane de euro, din care 37,2 milioane de euro prin FEDR.

Conferința “Orașe inteligente“ a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri, între care ABB, ENGIE Romania, Finder, Flash Lighting Services, Photomate, REI Group, SIXT.

Un comentariu la „ADRBI va avea la dispoziție fonduri de 1,3 miliarde de euro între 2021 și 2027”

  1. Pingback: ADRBI va avea la dispoziție fonduri de 1,3 miliarde de euro între 2021 și 2027 - Piramid Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *