Acasă » Interes general » Administratorii Oltchim cer falimentul combinatului

Administratorii Oltchim cer falimentul combinatului

24 aprilie 2019
Interes general
energynomics

Consorțiul de administratori ai Oltchim (OLT) compus din BDO Business Restructuring SPRL și Rominsolv SPRL a depus la Tribunalul Vâlcea, raportul privind stadiul de implementare a planului de reorganizare a activității combinatului din Râmnicu Vâlcea, prin care arată instanței că durata planului de reorganizare a expirat, astfel încât să dispună deschiderea procedurii falimentului pentru Oltchim, potrivit unui raport al emitentului remis Bursei de Valori București (BVB).

La finalul anului trecut, Comisia Europeană a constatat că, de la privatizarea eșuată a combinatului petrochimic, în septembrie 2012, societatea a beneficiat de ajutoare de stat incompatibile în valoare aproximativă de 335 de milioane de euro, astfel încât Comisia a hotărât că țara noastră trebuie să recupereze aceste ajutoare chiar de la Oltchim, conform Bursa.

Anterior, Chimcomplex Borzești, societate controlată de omul de afaceri Ștefan Vuza, a preluat o parte din activele Oltchim pentru suma de 127 milioane de euro plus TVA.

Pe lângă suma de 127 de milioane de euro, Chimcomplex a preluat probleme de mediu ce presupun investiții de zeci de milioane de euro, angajându-se la un program de investiții de 70 milioane euro. Combinatul petrochimic se găsește în procedură de insolvență din luna ianuarie a anului 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *