Acasă » Petrol și Gaze » Acțiunile Chimcomplex cresc în ritmul maxim admis de Bursa de la București

Acțiunile Chimcomplex cresc în ritmul maxim admis de Bursa de la București

21 aprilie 2021
Petrol și Gaze
energynomics

Valoarea acțiunilor Chimcomplex Borzești a crescut cu 150% în ultimele trei săptămâni, pe Bursa de Valori București. Marți, compania a consemnat a cincea ședință consecutivă de creșteri, cu avansuri de circa 30% în primele două ședințe de tranzacționare ale săptămânii, la limita de variație impusă de operatorul bursier. Și volumele tranzacționate au crescut spectaculos față de lunile anterioare, indicând un interes solid din partea investitorilor.

În ședința de luni, Chimcomplex a depășit borna de 1 miliard de lei capitalizare, fiind evaluată la 1,1 miliarde de lei evaluare în urma unui raliu de 29,12%, pe tranzacții de 614.923 de lei. În urma creșterii de marți, compania a ajuns la 1,3 mld. lei.

Vinerea trecută compania a anunțat că este cu un pas mai aproape de listarea la Varșovia. În ultimele 6 săptămâni, consiliul de administrație a purtat negocieri cu 64 de investitori care au dorit să subscrie la operațiunea de majorare de capital. Interesul investitorilor a depășit cu peste 2,4 ori numărul de acțiuni noi emise pe piață în cadrul acestei etape de majorare de capital, fiind admiși la operațiune ofertanții care au putut vărsa ca prime de emisiune de acțiuni cel puțin 1 milion de euro, compania urmând să emită pentru cei patru investitori selectați 6,1 milioane acțiuni.

Consiliul de Administrație al Chimcomplex a recomandat celorlalți 60 de investitori rămași neonorați să participe la următoarea etapă de majorare de capital, ce se va deschide până la sfârșitul anului 2021. Totodată, compania a finalizat pe 15 aprilie prima etapă din strategia de pregătire a listării pe Bursa de la Varșovia în paralel cu cea de la București.

Chimcomplex Borzești Onești este principalul producător și furnizor de substanțe chimice din regiune, specializat în polioli, clorosodice și Oxo-Alcooli. În anul 2020 compania a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei și un profit net de circa 95 de milioane de lei. Chimcomplex este cel mai mare exportator din chimia românească și circa 60% din producția companiei este destinată exportului.

Compania este controlată în proporție de 87,8% de CRC Alchemy Holding, în timp ce statul român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului deține 9,2% din capitalul social, arată datele BVB.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.