Acasă » Interes general » Acțiunile Alro Slatina, inclus de astăzi în componența indicelui principal BET

Acțiunile Alro Slatina, inclus de astăzi în componența indicelui principal BET

19 martie 2019
Interes general
energynomics

Alro Slatina (ALR) marchează, astăzi, la mai bine de 21 de ani de prezenţă la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), intrarea în structura indicelui BET. Astfel, indicele se extinde la 16 componente, într-un demers al conducerii operatorului pieţei noastre de capital de a diversifica componenţa principalului coş de acţiuni de la BVB.

„În mod normal, includerea în indicele BET ar trebui să însemne un interes mai ridicat pentru acţiunile ALR din partea unei plaje mai largi de investitori. Aici mă refer, în special, la investitorii instituţionali pentru care indicele BET este folosit ca benchmark (n.r. referinţă) şi care, până acum, ar fi putut avea rezerve faţă de aceste acţiuni, inclusiv prin prisma free-float-ului (n.r. acţiuni tranzacţionate liber) mai mic. În principiu, o lichiditate şi vizibilitate mai mari pentru acţiunile companiei înseamnă costuri mai mici ale capitalului”, susține Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct la Tradeville, citat de Bursa.ro.

„Eventualul dezavantaj este dat de posibilitatea ca, în cazul unei mişcări negative mai ample în piaţă, amploarea iniţială a oscilaţiilor acţiunilor unei companii din indicele BET să fie mai mare decât pentru companiile de dimensiuni mai reduse, din afara indicelui. Per total, însă, prezenţa într-un indice de tip «blue chip» tinde să reducă impactul volatilităţii induse de mişcările generale ale pieţei”, a spus Dumitrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *