Acasă » Petrol și Gaze » Acționarii Transgaz vor aproba tranzacția BERD-Vestmoldtransgaz

Acționarii Transgaz vor aproba tranzacția BERD-Vestmoldtransgaz

26 august 2020
Petrol și Gaze
energynomics

Acționarii Transgaz (TGN) au fost convocați pe 5 octombrie pentru aproba intrarea BERD în acționariatul Vestmoldtransgaz, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București. BERD va cumpăra 25% din acțiuni pentru 20 de milioane de euro.

Pe ordinea de zi se găsește aprobarea încheierii unei tranzacții cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare ce presupune subscrierea de către BERD a unei părți sociale nou emise de către Vestmoldtransgaz SRL pentru suma de 20 milioane Euro, BERD devenind astfel asociat în Vestmoldtransgaz SRL cu 25% din capitalul său social. De asemenea, se prevede asumarea de către Eurotransgaz SRL și SNTGN Transgaz SA, în solidar, a obligației de a cumpăra de la BERD participația BERD în Vestmoldtransgaz SRL la un preț prestabilit la momentul la care BERD își exercită opțiunea de vânzare a participației BERD în Vestmoldtransgaz SRL, conform financialintelligence.ro.

Transgaz, în calitate de asociat unic al subsidiarei sale din Republica Moldova, Eurotransgaz SRL, a finalizat, în septembrie 2018, preluarea întreprinderii de stat Vestmoldtransgaz, semnată la 28 martie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.