Acasă » Electricitate » ABB lansează încărcătorul compact de mare putere, ideal pentru nevoile urbane

ABB lansează încărcătorul compact de mare putere, ideal pentru nevoile urbane

3 iulie 2020
Electricitate
Energynomics

Potrivit ONU, orașele sunt responsabile pentru peste 60 la sută din cantitatea de emisii globale de gaze cu efect de seră, iar până în anul 2050 se preconizează ca acestea să fie locuite de peste două treimi din populația lumii.

De aceea este esențial ca aceste centre urbane în rapidă expansiune să ia măsuri proactive pentru reducerea emisiilor de carbon, iar mobilitatea electrică reprezintă un factor esențial în realizarea acestui obiectiv. Dar, pentru ca mobilitatea electrică să fie viabilă în orașele cu înaltă densitate, unde timpul este scurt și spațiul este prețios, trebuie dezvoltate soluții care să răspundă acestor provocări.

Evoluția tehnologiei de încărcare de ultimă oră a ABB face exact acest lucru. Încărcătorul Terra 184, cel mai nou membru al celei mai vândute familii de încărcătoare Terra de la ABB, este rapid, compact, robust și oferă posibilitatea de a încărca până la trei vehicule simultan, maximizând astfel confortul pentru șoferi, dar și veniturile pentru operatorul de încărcare.

Având o putere de încărcare de 180kW, Terra 184 poate fi utilizat pentru încărcarea vehiculelor de toate dimensiunile, fie că este vorba despre mașini private, autobuze sau camioane de ultimă generație. Dar, spre deosebire de alte încărcătoare de mare putere, acesta are o amprentă la sol mai mică de 0,5m2, la fel ca actualul model Terra 54. Datorită designului său inovator nu este nevoie de cabinet de putere instalate separat, oferind astfel soluția perfecta, rapidă și compactă pentru orașele cu spațiu limitat.

„În ultimul deceniu, ABB a pus bazele viitorului transportului durabil. Odată cu cea mai recentă extindere a gamei Terra, venim în întâmpinarea cerințelor actuale și viitoare, atât în ceea ce privește nevoile zonelor urbane, cât și cele ale vehiculelor electrice care circulă pe aceste drumuri ”, a declarat Frank Muehlon, Directorul business-ului global ABB pentru Soluții de infrastructură în domeniul mobilității electrice.

Terra 184 respectă toate standardele de încărcare de pe piață, inclusiv CCS, CHAdeMO și AC, și răspunde nevoilor tuturor bateriilor de până la 920V. Acesta este totodată foarte personalizabil cu diverse funcții, inclusiv cu terminal de plată cu carduri de credit, ecran și cabluri care au fost de asemenea proiectate și cu lungimea de 8 metri, asigurând comoditate maximă la încărcare.

Pentru un plus de flexibilitate, operatorii altor modele Terra, cum ar fi Terra 94 sau 124, pot alege în viitor să-și actualizeze soluția de încărcare la Terra 184 prin adăugarea unor module suplimentare de putere.

Terra 184 va fi disponibil direct de la ABB sș prin distribuitorii autorizați în Europa începând cu luna iulie, în America de Nord din august și în restul lumii începând din trimestrul 4 al acestui an. Încărcătorul oferă o soluție de încărcare sigură, inteligentă și durabilă, care susține Misiunea Zero emisii a ABB Electrification, o viziune pentru o realitate cu emisii zero pentru toți.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *