Acasă » Electricitate » ABB deschide un nou centru global de cercetare și dezvoltare pentru vehicule electrice

ABB deschide un nou centru global de cercetare și dezvoltare pentru vehicule electrice

10 decembrie 2020
Electricitate
energynomics

Laboratorul de Inovare pentru Mobilitate Electrică ABB va găzdui 120 de specialiști care lucrează la soluții de următoare generație Concepută pentru a stimula viitoarele inovații în domeniul mobilității electrice, unitatea de 3.600 metri pătrați, se află în campusul Universității de Tehnologie Delft, din Olanda; va gestiona dezvoltarea viitoare a portofoliului ABB, precum și proiecte de cercetare și dezvoltare pentru vehicule electrice.

Cu o investiție de 30 de milioane de dolari, laboratorul din Delft include un centru de excelență global și o unitate de producție pentru infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice, care urmează să fie deschise anul viitor în Italia.

Frank Muehlon, Directorul afacerii globale ABB pentru soluții de infrastructură de mobilitate electrică, afirmă că ABB Electrification investește aproximativ 400 de milioane de dolari pe an în cercetare și dezvoltare “Noul laborator ne va permite să ne consolidăm colaborarea cu producătorii de vehicule electrice pentru a stimula performanța și progresul în întregul sector”, a adăugat Muehlon. Asigurarea unei conexiuni perfecte între vehicule, stații de încărcare, rețele de încărcare și rețea, împreună cu sistemele software care le susțin, reprezintă un element cheie pentru ABB. Laboratorul de Inovare pentru Mobilitate Electrică a fost echipat cu cea mai recentă tehnologie pentru a ne asigura că încărcătoarele ABB sunt compatibile cu toate tipurile de vehicule. Simulatoarele au fost construite exact în acest scop, 95% din toate testele urmând să fie efectuate cu o copie digitală a vehiculelor.

Pentru a testa performanța vehiculelor pe temperaturi foarte ridicate sau scăzute, ABB a dezvoltat camere speciale de testare a în anumite condiții de mediu, unde soluțiile vor fi supuse unor condiții extreme, inclusiv unor temperaturi de la -40 până la +100 grade Celsius și umiditate ridicată.

ABB a intrat pe piața de încărcare a VE în 2010 și, până în prezent, a vândut peste 17.000 de încărcătoare rapide ABB DC în 80 de țări. Angajamentul său de a conduce progresul în mobilitatea electrică este ilustrat în cel mai clar mod prin parteneriatul cu Campionatul Mondial ABB FIA Formula E, care urmează să intre în cel de-al patrulea sezon. Începând din sezonul 9, în 2022-2023, ABB va deveni furnizor oficial al vehiculelor participante la campionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.