Acasă » Evenimente externe » A 10-a ediție a conferinței Romanian Energy Day – Climat stabil în vremuri nesigure (26 octombrie)

A 10-a ediție a conferinței Romanian Energy Day – Climat stabil în vremuri nesigure (26 octombrie)

11 octombrie 2021
Evenimente externe
energynomics

Asociația Centrul Român al Energiei organizează cea de-a 10-a ediție a conferinței Romanian Energy Day, eveniment emblematic care reprezintă sectoarele energetice românești și regionale la Bruxelles. Ediția din acest an va fi organizată ONLINE pe 26 octombrie. Energynomics este Partener Editorial Oficial al celei de-a 10-a ediții a conferinței Romanian Energy Day, organizate de CRE.

Deja în cel de-al 10-lea an, Romanian Energy Day a devenit un forum relevant pentru dezbatere și cooperare regională, cu participarea la edițiile anterioare ale comisarilor pentru energie și climă Kadri Simson, Miguel Arias Cañete și Günther Oettinger, vicepreședintele Comisiei Europene Maroš Šefčovič , miniștrii energiei din statele membre și diverși oficiali de rang înalt din Comisia Europeană și Parlamentul European.

Uniunea Europeană s-a angajat să reducă emisiile cu cel puțin 55% până în anul 2030, actualul deceniu fiind crucial pentru acțiunea climatică. Obiectivul final este neutralitatea climatică până în 2050. Termenul pare îndepărtat, dar provocarea este masivă.

Probabil cel mai ambițios proiect politic de la înființarea Uniunii Europene, proiectul de Acțiunea Climatică și Acordul Verde European vor testa la limită coeziunea dintre statele membre. Totul depinde de menținerea pe drumul cel bun a obiectivelor europene de energie și climă și de eforturile comune întreprinse de toate țările și de toate sectoarele economiei, la unison.

Intitulat „Drept la țintă – Climat stabil în vremuri nesigure”, Romanian Energy Day 2021 este adaptată în jurul Acordului Verde European și al programului „Fit for 55” și va încerca să deconstruiască Strategia Uniunii Europene pentru acțiune climatică în pilonii săi principali, anume energia, clădirile, transporturile, industria, precum și perspectivele industriei energetice românești cu privire la tranziția către emisii reduse de carbon.

Pentru înregistrare și mai multe informații despre Agendă accesați ACEST LINK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *