Acasă » Petrol și Gaze » Explorare și producție » Pierderile Dafora au crescut de peste patru ori anul trecut

Pierderile Dafora au crescut de peste patru ori anul trecut

18 februarie 2014
Explorare și producție
energynomics

Pierderile companiei de foraj pentru petrol și gaze Dafora au fost de 103 milioane de lei (23,3 milioane de euro), de 4,5 ori mai mari decât cele din 2012, iar veniturile din exploatare au coborât cu 15%, la 185,2 milioane de lei (41,9 milioane de euro), arată un comunicat al companiei pentru Bursa de Valori București.

Cheltuielile operaţionale au crescut semnificativ, astfel că Dafora a trecut de la un profit de 1,7 milioane de lei în 2012 la pierderi din exploatare de 67,9 milioane de lei (15,3 milioane de euro). La finalul anului trecut Dafora avea datorii de 379,5 milioane de lei, cu 8,6% peste nivelul de la sfârşitul anului 2012, de 349,5 milioane de lei.

Compania a anunţat la finalul anului trecut că şi-a restructurat toate contractele de credit şi de leasing prin diminuarea obligaţiilor de plată lunare pentru o perioadă de un an, concomitent cu asumarea adoptării unor măsuri de restructurare financiară, precizează Mediafax.

Dafora execută servicii de foraj onshore pentru petrol, gaze naturale şi ape geotermale, lucrări de probe producţie şi workover, dar şi servicii de mentenanţă şi transport pentru echipamentele de foraj. Acţiunile Dafora au încheiat şedinţa bursieră de luni în scădere cu 1%, la preţul de 0,03 lei. Potrivit ultimei cotaţii bursiere, compania are o capitalizare de 30 milioane de lei (6,7 milioane de euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *