Acasă » Electricitate » Schimbul de active dintre RWE și E.On evoluează conform așteptărilor

Schimbul de active dintre RWE și E.On evoluează conform așteptărilor

15 august 2018
Electricitate
energynomics

RWE a anunțat, marți, că a fost făcut „un progres bun” în tranzacția de schimb de active cu rivalul E.On, în timp ce compania germană de utilități a prezentat rezultatele primului semestru în linie cu așteptările pieței. Câștigurile ajustate înainte de dobânzi, impozite, amortizări și amortizări au fost de 1,1 miliarde de euro, în scădere față de 1,4 miliarde de euro anul trecut, potrivit Financial Times.

RWE a afirmat că rezultatele – care erau în concordanță cu un sondaj de opinie Reuters – au făcut referire la afacerea sa „centrală”, eliminând contribuția grupului de energie regenerabilă Innogy, cu excepția dividendului. Innogy, unde RWE este acționar principal, se află în centrul tranzacției de 40 de miliarde de euro din acest an cu E.On, care va transforma piața germană a energiei.

Afacerea va vedea E.On preluând Innogy, urmată de o serie de schimburi de active care vor determina E.On să se concentreze asupra rețelelor de energie reglementată și a clienților de retail, iar RWE va fi producătorul european de energie care va deține activele regenerabile ale E.On și Innogy. Rolf-Martin Schmitz, director executiv al RWE, a declarat: „Am realizat obiectivele noastre operaționale pentru prima jumătate a anului 2018 și, prin urmare, suntem pe drumul cel bun pentru întregul an. Tranzacția cu E.On înregistrează progrese bune. Ca unul dintre cei mai importanți producători de energie electrică din Europa, vom avea un portofoliu de active mai larg și mai puternic”.

RWE a declarat că venitul net ajustat pentru prima jumătate a anului a fost de 683 milioane de euro, în scădere față de 883 milioane de euro anul trecut. Declinul a reflectat, nu în ultimul rând, o scădere accentuată a câștigurilor obținute din operațiunile din lignit și exploatare nucleară ale grupului, care au înregistrat scăderi ale EBITDA în primele șase luni, de la 401 milioane la 167 milioane de euro.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *