Acasă » Electricitate » Starwood cumpără o divizie GE de finanțare a energiei pentru 2,56 mld. dolari

Starwood cumpără o divizie GE de finanțare a energiei pentru 2,56 mld. dolari

9 august 2018
Electricitate
energynomics

Barlow Sternlicht, proprietarul companiei Starwood Property Trust Inc., a fost de acord să cumpere o divizie de finanțare a energiei electrice de la General Electric, pentru suma de 2,56 miliarde de dolari, pentru a se extinde dincolo de domeniul imobiliar.

Achiziția include un portofoliu de aproximativ 2.1 miliarde de dolari format din 51 de credite garantate cu active, precum conducte, centrale electrice și parcuri eoliene, precum și angajamente nefinanciare de 400 milioane dolari, au declarat Starwood și GE. Divizia de finanțare de proiecte – și echipa sa de 21 de persoane – face parte din subsidiara GE Energy, potrivit Bloomberg.

Divizia GE este atractivă, deoarece afacerile sale sunt alcătuite aproape în întregime din împrumuturi cu rată variabilă, favorizate de un mediu cu rate ale dobânzii în creștere. Este de așteptat ca divizia să lanseze noi împrumuturi cu o durată medie de peste cinci ani – cel puțin de două ori mai mare decât cea a datoriilor tipice din portofoliul imobiliar comercial al Starwood.

Starwood caută să se diversifice de aproape șapte ani, a declarat Sternlicht, care este președintele și directorul executiv al trustului de investiții imobiliare. Într-un interviu, el a spus că vrea să se asigure că performanța companiei nu este legată prea strâns de ciclul imobiliar, după ce a asistat la prăbușirea unor împrumuturi ipotecare, în criza financiară din 2008.

„Evident, dorim să fim implicați în întreprinderi care împărtășesc caracteristicile imobilelor, cum ar fi câștigarea marii majorități a fluxurilor de capital de la entități bancabile și utilizarea de active reale ca garanții”, a spus el. Trustul Starwood va „continua să se uite la alte oportunități” în afara energiei și imobiliarelor, a spus el, refuzând să ofere informații suplimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *