Acasă » Petrol și Gaze » Transport » Transgaz a câștigat licitația pentru privatizarea Vestmoldtransgaz, care operează conducta Iași-Ungheni pe teritoriul Moldovei

Transgaz a câștigat licitația pentru privatizarea Vestmoldtransgaz, care operează conducta Iași-Ungheni pe teritoriul Moldovei

27 februarie 2018
Petrol și Gaze
energynomics

Filiala Transgaz din Moldova, Eurotransgaz SRL, a câștigat licitația pentru privatizarea Întreprinderii de Stat Vestmoldtransgaz, care operează conducta Iași-Ungheni pe teritoriul Moldovei, a anunțat marți premierul moldovean, Pavel Filip.

Compania Vestmoldtransgaz a fost scoasă la privatizare de Guvernul Republicii Moldova, la un preț de 180 milioane lei moldovenești (circa 8,8 milioane euro) și cu condiția investirii a 93 de milioane de euro în următorii 2 ani.

Filip a făcut anunțul într-o conferință de presă comună cu omologul sau român, Viorica Dăncilă. Șeful guvernului moldovean a subliniat că această privatizare va conduce la diversificarea furnizării de gaze în Moldova și la reducerea dependenței de gazele naturale importate din Rusia.

În decembrie, acționarii Transgaz au aprobat înființarea, pe teritoriul Republicii Moldova, a unei societăți cu răspundere limitată, iar pe 28 decembrie, compania a anunțat că Eurotransgaz SRL, societate înființată la Chișinău având că asociat unic SNTGN Transgaz SA, a depus cererea de participare la concursul investițional de privatizare a Vestmoldtransgaz.

tudor dutuEurotransgaz este condusă de Tudor Duțu, fost consilier local la Brașov, din partea PSD și fiul lui Gheorghe Duțu, fostul președinte al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Potrivit paginii sale de LinkedIn, Tudor Duțu a lucrat în Transgaz din 2013, în calitate de consilier, iar din martie 2016 conduce biroul Transgaz de la Chișinău.

În vârstă de 37 de ani, Tudor Duțu este politician și deține funcția de secretar al organizației județene PSD din Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *