Acasă » Evenimente Trecute » Evenimente Trecute Recomandate » Producătorii de sisteme electrice şi automatizări şi-au prezentat echipamentele în cadrul expoziţiei IEAS

Producătorii de sisteme electrice şi automatizări şi-au prezentat echipamentele în cadrul expoziţiei IEAS

13 septembrie 2013
Evenimente externe
energynomics

9-a ediție a Expoziției Internaționale de Echipamente Electrice și Automatizări (IEAS) a reunit timp de patru zile peste 100 de companii de top cu tradiție în cercetare, inovare și dezvoltare de echipamente electrice, sisteme automatizate, electronice, și sisteme de iluminat atât industrial cât și rezidențial.

Au fost necesare trei săli ale Palatului Parlamentului pentru a găzdui în condiții tehnice și de securitate excelente expunerea, vizionarea și chiar utilizarea cu titlu de probă a tuturor produselor și serviciilor dedicate industriei de echipamente electrice, energiei și automatizărilor industriale.

Descoperirile și invențiile s-au aflat la loc de mare cinste în cadrul expoziției. România a avut ocazia de a arăta miilor de vizitatori că firmele sale evoluează și că sistemele automatizate create pe plan local pot concura cu cele ale unor mari jucători internaționali.

Astfel, o firmă locală de tradiție, precum Electromagnetica , a avut ocazia să-și promoveze intensiv rezultatele tehnologice și să lege contacte și oportunități de contracte la un nivel comparabil cu vecini de stand foarte puternici, precum ICPE Actel, Eaton ori Schneider Electric.

Audiența acestui tip de eveniment a fost atent selectă, cu nevoi și cerințe clare, iar produsele și serviciile descrise pe larg în materialele de promovare s-au adresat cu precădere industriilor energetică, electronică, energie electrică, de construcții de clădiri și de mașini și utilaje grele.

Anual, expoziția a înregistrat peste 4000 de vizitatori și reprezentanți ai companiilor participante, iar ediția din acest an nu s-a lăsat mai prejos. Soluțiile și produsele tehnice au putut fi testate în cadrul unor demostrații și prezentări interactive.

Un punct de atracție deosebit în cadrul evenimentului l-a reprezentat și grija pentru generația de ingineri de mâine. Organizații studențești din domeniul inovației și o sumă de centre de cercetare înființate în cadrul facultăților de profil au fost prezente la expoziție,și au trezit interesul prin abordările neconvenționale ale unor probleme actuale, precum adaptarea inteligentă a consumului energetic al clădirilor. Inginerii-studenți din București au decis să împărtășească din bucuria descoperirii noului și cu cei mici, sub sloganul “Copii azi…ingineri mâine.”

Ediția din acest an a IEAS a prilejuit și organizarea celei de-a doua ediții a Congresului de Energie și Echipamente Electrice din România (CEEER). În Sala Nicolae Bălcescu și în Sala Drepturile Omului s-au reunit timp de două zile președinți de asociații și organizații de profil, avocați specializați în piețele energetice, membri ai conducerilor organizațiilor de stat și private din domeniu, decidenți dar și cadre universitare cu o carieră îndelungată și cu rezultate remarcabile în cercetare și predare. Aceștia s-au întrecut în expuneri și dezbateri pe marginea celor mai arzătoare chestiuni pe care se fundamentează progresul tehnologic, dezvoltarea capitalului uman și competitivitatea unei economii naționale în contextul dezvoltării durabile și proceselor de globalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *