Acasă » Interes general » Calsonic Kansei Japonia demarează în anul 2018 noi investiții de tip greenfield în România

Calsonic Kansei Japonia demarează în anul 2018 noi investiții de tip greenfield în România

30 mai 2017
Interes general
energynomics

Calsonic Kansei Japonia, unul dintre cei mai importanți furnizori de componente pentru industria auto la nivel mondial, va demara în România, lângă Ploiesti, o investiție de tip greenfield, ce presupune construcția unei noi fabrici de componente electronice pentru industria auto, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a s-a întâlnit luni, 29 mai, cu reprezentanții companiei Calsonic Kansei Japonia, unde au discutat despre planurile de extindere ale companiei în țara noastră care vizează, atât construirea unei noi unități de producție de componente auto, cât și transferarea unor capacități de producție din Asia în România, se arată în comunicat.

“Mă bucură să văd că unul dintre cei mai importanți jucători din industria de componente auto la nivel global consideră România cea mai potrivită destinație pentru extinderea afacerilor, beneficiind atât de cadrul fiscal avantajos cât și de potențialul resursei umane specializate. Sectorul automotive din țara noastră cunoaște o creștere semnificativă, intenția companiei Calsonic Kansei fiind o reconfirmare a direcției bune pe care acest domeniu industrial o are în România”, a declarat Alexandru Petrescu.

Noua capacitate de producție va fi construită în vecinătatea celei existente în Ploiești, investiție demarată de companie în 2006, și care în prezent are 630 de angajați.

”Industria automotive este sectorul ce acoperă cea mai mare pondere a exportului românesc cu o contribuție de 10% la PIB-ul național. Perspectivele de creștere sunt certe și ca ministru pentru mediul de afaceri urmăresc să facilitez multiplicarea investițiilor prin creșterea amprentei investiționale a actualelor companii ce activează în această zonă cât și prin atragerea de noi investitori în acest sector performant”, a mai declarat Alexandru Petrescu.

Calsonic Kansei produce în România radiatoare pentru sisteme de răcire, intercoolere, încălzitoare și sisteme de aer condiționat. Calsonic Kansei are peste 80 de fabrici de producție în care se realizează sisteme electronice, componente de interior, sisteme de admisie-evacuare și sisteme termice pentru automobile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *