Acasă » Petrol și Gaze » Grupul MOL acordă dividende în valoare de 198 de milioane de dolari

Grupul MOL acordă dividende în valoare de 198 de milioane de dolari

energynomics

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) Grupului MOL, a aprobat propunerea Consiliului Director de a acorda dividende în valoare de 198 de milioane de dolari (58 miliarde forinți), nivel care permite o creştere a dividendului pe acţiune (dividend per share-DPS) cu 10,2% față de anul trecut, de la 1,93 dolari (567 forinți) la 2,13 dolari (625 forinți), se arată într-un comunicat al companiei remis energynomics.ro.

Potrivit comunicatului, în cadrul ședinței, AGA a aprobat și raportul privind situaţia financiară din 2016. Astfel, acționarii ”au apreciat eforturile Consiliului Director în anul financiar 2016, validând atât Consilul Director cât şi pe membrii săi”.

Acţionarii au aprobat de asemenea propunerea Consiliului Director privind splitarea acţiunilor în raport de 8 la 1. Preţul curent pentru o acţiune MOL, 68,25 dolari (aproximativ 20.000 de mii de forinţi) este mai mare comparativ cu preţurile acţiunilor celorlalte companii listate la Bursa din Budapesta, în segmentul premium, se arată în comunicat.

”O splitare a acţiunilor în general creşte veniturile şi lichidităţile, mai ales atunci când are loc într-un moment în care compania este stabilă din punct de vedere financiar şi operational. Un preţ mai mic rezultat în urma splitării acţiunilor le facilitează micilor acţionari posibilitatea de a avea acces şi de a tranzacţiona acţiuni MOL. Splitarea acţiunilor devine efectivă la 1 Septembrie 2017”, au afirmat membrii AGA.

AGA l-a reales, totodată pe József Molnár în calitate de membru al Consiliului Director, pe Dr. Attila Chikán şi John I. Charody în calitate de membri ai Consiliului de Supraveghere iar Ilona Dávid, Andrea Bártfai-Mager şi Vladimír Kestler au fost aleşi în calitate de membri ai Consiliului de Supraveghere.

Potrivit Zsolt Hernádi, CEO al Grupului MOL, ”în 2017, vom continua să livrăm rezultate conform obiectivelor propuse, generând fluxuri puternice de numerar. Creşterea în continuare a dividendelor şi decizia de a splita acţiunile şi de a le face mai accesibile pentru micii acţionari consolidează poziţia MOL ca fiind cea mai de bună variantă de investiţii din clasa sa”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *