Acasă » Electricitate » Guvernul suplimentează resursele hidro pentru producerea de energie

Guvernul suplimentează resursele hidro pentru producerea de energie

16 februarie 2017
Electricitate
energynomics

La propunerea Ministerului Energiei, Executivul a adoptat o Hotărâre de Guvern prin care o cantitate suplimentară de apă din lacurile de acumulare ale hidrocentralelor va fi folosită pentru producerea de energie electrică. Măsura vine ca urmare a diminuării rezervelor de apă din lacurile de acumulare, provocată de consumurile-record înregistrate în cursul lunii ianuarie 2017. Guvernul a decis să crească volumul de apă din lacurile de acumulare care poate fi folosit la producerea energiei electrice de la 25,8%, la 28,4%.

„După un vârf de consum de energie electrică precum cel din luna ianuarie, am considerat firesc să actualizăm programul de iarnă, strict ca o măsură preventivă și de siguranță a sistemului pe tot parcursul sezonului rece”, a declarat Robert Tudorache, secretar de stat în ministerul Energiei.

Ministerul informează că datele la zi confirmă stabilitatea sistemului energetic, atât pe plan local, cât și în Europa. România a reușit „să acopere integral consumul intern, dar și să contribuie la stabilitatea în regiune”.

Prin aceeaşi hotărâre, guvernul a decis să extindă până la 31 martie, fţă de 15 fenbruarie, termenul până la care trei producători de energie electrică și termică să își asigure stocuri de păcură. Cei trei producători – neprecizaţi în comunicat – vor folosi păcura pentru producerea energiei doar în cazul în care operatorul sistemului național de transport al gazelor naturale va considera necesar, precizează ministerul Energiei.

Proiectul intrat în dezbaterea Guvernului poate fi consultat aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *