Acasă » Electricitate » UE și SUA dau undă verde tranzacției dintre GE și Alstom

UE și SUA dau undă verde tranzacției dintre GE și Alstom

9 septembrie 2015
Electricitate
energynomics

Autoritatea de reglementare antitrust a Uniunii Europene va da undă verde tranzacției de 12,4 miliarde de euro (13,9 miliarde de dolari) dintre General Electric și subsidiara energetică a Alstom, cea mai mare tranzacție efectuată vreodată de GE, conform unor surse citate de Reuters.

Comisarul european pentru Concurență, Margrethe Vestager, a anunțat organizarea unei conferințe de presă la Strasbourg pentru a anunța aprobarea tranzacției, în urma reuniunii săptămânale a Comisiei Europene, au declarat sursele. Aprobarea, cu toate acestea, a fost obținută în anumite condiții.

Autoritățile americane vor aproba, deasemenea, tranzacția în același timp cu cele europene, spun sursele. Reuters a raportat la 14 august că acordul va fi aprobat de către Comisia Europeană în anumite condiții.

Aprobarea tranzacției din partea UE vine ca o ușurare pentru GE, la 14 ani după ce Comisia a respins oferta de 42 de miliarde de dolari pentru Honeywell International, în ciuda aprobării obținute din partea autorităților americane.

Aceasta va permite GE, de asemenea, să pună în aplicare un program major de reducere a costurilor, la 16 luni după anunțarea tranzacției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *