Acasă » Electricitate » Pixii și Elywhere – un parteneriat pentru viitorul încărcării vehiculelor electrice într-un proiect pilot al Circle K în Norvegia

Pixii și Elywhere – un parteneriat pentru viitorul încărcării vehiculelor electrice într-un proiect pilot al Circle K în Norvegia

10 aprilie 2023
Electricitate
energynomics

Pe măsură ce lumea se îndreaptă către soluții energetice mai curate și mai durabile, utilizarea vehiculelor electrice (EV) câștigă popularitate. În ciuda acestei tendințe, adoptarea pe scară largă a vehiculelor electrice este încă încetinită de infrastructura de încărcare inadecvată. Cel mai mare obstacol în calea adoptării pe scară largă a vehiculelor electrice este capacitatea insuficientă a rețelei pentru a suporta încărcarea rapidă. Costul și durata de modernizare a infrastructurii de rețea existente pentru a satisface nevoile de încărcare rapidă reprezintă o barieră majoră.

Elywhere este o companie norvegiană care oferă o soluție completă cu încărcătoare rapide pentru vehicule electrice, stocare de energie și un management total al sistemului, pe o platformă ce poate fi implementată rapid. Circle K a testat unul dintre aceste sisteme în iulie 2022, pentru a demonstra modul în care acestea pot oferi un serviciu de încărcare rapidă în condițiile în care capacitatea rețelei nu le-ar permite.

Proiectul pilot Sky al Circle K a fost rezolvat cu 6 dulapuri Pixii Powershaper, care oferă un output de 300 kW de la o intrare în rețea de 40 kW. Dulapurile au fost preinstalate pe o platformă de încărcare EV de 400 kW, permițând încărcarea simultană a până la 4 vehicule, toate gestionate fără probleme de către controlorul Elywhere.

Soluția Pixii poate multiplica puterea disponibilă din rețea, permițând încărcarea rapidă. Designul standardizat, modular, permite ca dulapurile să fie testate în fabrică, făcând ca instalarea, implementarea și chiar relocarea să fie rapide și simple, permițând creșterea puterii cu ușurință pe măsură ce cererea crește.

Încărcarea vehiculelor electrice generează trafic și vânzări. Pe lângă taxele de încărcare, vânzările cresc și pentru că încărcarea rapidă oferă șoferilor o ocazie suplimentară pentru a face cumpărături în timp ce așteaptă, ceea ce crește atractivitatea stațiilor și contribuie la un flux constant de venituri.

Funcționalitățile inteligente, precum arbitrajul și atenuarea vârfurilor (peak shaving), permite stocarea energiei în timpul orelor de vârf, reducând costurile și încărcare în perioadele de cerere. Fără să fi înregistrat vreun incident, acesta este unul dintre cele mai fiabile și robuste sisteme de stocare a energiei în baterii, cu necesități de întreținere reduse.

Sistemul de stocare a energiei bateriei Pixii permite chiar și companiilor să participe pe piețele de flexibilitate, cum ar fi piața de echilibrare pentru reglarea frecvenței, permițându-le să monetizeze flexibilitatea sistemului pentru a obține fluxuri suplimentare de venituri. Acest venit suplimentar poate fi semnificativ atunci când ai o flotă de asemenea site-uri.

Soluția Pixii, furnizată în parteneriat cu Elywhere, a depășit așteptările de la lansarea sa în iulie 2022. Cererea de încărcare a crescut la 60-70 de sesiuni de încărcare pe zi, fiind vândut până la 1 megawat oră pe zi, nivel de performanță care ar fi fost imposibil fără stocarea energiei în baterii.

Un comentariu la „Pixii și Elywhere – un parteneriat pentru viitorul încărcării vehiculelor electrice într-un proiect pilot al Circle K în Norvegia”

  1. Pingback: Pixii și Elywhere – un parteneriat pentru viitorul încărcării vehiculelor electrice într-un proiect pilot al Circle K în Norvegia - Piramid Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *