Acasă » Petrol și Gaze » OMV şi partenerii săi vor investi 921 mil. USD într-un zăcământ de gaze din Norvegia

OMV şi partenerii săi vor investi 921 mil. USD într-un zăcământ de gaze din Norvegia

22 decembrie 2022
Explorare și producție
energynomics

Grupul austriac OMV şi partenerii săi au decis să investească 9,1 miliarde coroane norvegiene (921 de milioane de dolari) pentru a dezvolta o descoperire de gaze în largul coastelor Norvegiei, a anunțat miercuri Ministerul norvegian al Energiei, informează Reuters.

OMV, operatorul zăcământului Berling, are o participație de 30% la această licență, în timp ce compania norvegiană Equinor are o participație de 40%, iar firmele DNO şi Sval Energi au o participație de 20%, respectiv 10%.

Descoperirea Berling, denumită anterior Iris-Hades, este amplasată la aproximativ 20 de kilometri nord-vest de zăcământul de gaze Aasgard din Marea Nordului şi va fi dezvoltată grație unei facilități submarine ce va fi conectată de platforma Aasgard B, conform Agerpres.

Producția de gaze este aşteptată să demareze în 2028, iar gazele naturale vor fi transportate prin conductă până la facilitatea de procesare Kaarstoe, de unde vor fi exportate mai departe în Europa.

În România, la începutul acestei luni, OMV Petrom a confirmat depunerea declarației de descoperire comercială la Agenția Națională de Resurse Minerale de către titularii concesiunii Neptun Deep, acesta fiind un prim pas intermediar în procesul de luare a deciziei finale de investiție, estimată pentru mijlocul anului viitor.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deține 51,01% din acțiunile OMV Petrom, iar statul român, prin Ministerul Energiei, 20,64%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *